torstai 12. toukokuuta 2011

Aito vohveli

Kirjoitin pitkän tekstin, joka katosi. Nyt painelen jatkuvasti tallenna nappia. En jaksaisi kirjoitta samoja asiota toistamiseen.

Pirkanmaan kirjoituskilpailun voitto tuli jo toisena perättäisenä vuonna kirjoittajaryhmääni. Onnea Minna-Riikka, olet sen ansainnut. Minä en saanut palkintoja, en edes kunniamainintaa. Mieleeni tuli, että voisin kenties kirjoittamisen sijaan vaikka hoitaa kuntoani. Suunnittelin lopettamista, kirjoitan kuitenkin vielä tarinan miehestä, joka laihduttaa itsensä ihannemittoihin syömällä HK:n sinistä lenkkiä.

Kävin eilen galleria Rajatilassa, kuljen usein gallerian ohi ja on helppo poiketa sisälle. Yläkerrassa oli esillä näyttely, jossa oli esillä mm. käytettyjä joogamattoja. Katselin näyttelyä pää taiteellisesti kallellaan kun mies tiskiltä tuli luokseni. Hän kertoi, että seinään nojailevat siivousvälineet eivät olleet osa taideteosta.

Gallerian alakertaan oli ripustettu hyvin naturalistisia alastonkuvia. Henkilöt seisoivat kuvissa sen kummemmin poseeraamatta. En ymmärtänyt näyttelyn sanomaa kunnes luin esitteen. Kuvien mallit olivat kaikki juuri kokeneet suuren elämänmuutoksen tai olivat juuri muutoksen kynnyksellä. Tuon tiedon jälkeen käsitin mitä valokuvilla ehkä tahdottiin viestittää.

Halusin eilen täydentää yhdistelmän kevät, aurinko, nainen ja puistonpenkki. Ostin jäätelön. Myyjä kysyi haluanko aidon vohvelin vai tavallisen. Mistäköhän materiaalista se tavallinen vohveli on tehty. Jostain muovikuidusta?

2 kommenttia:

Liiolii kirjoitti...

Mausta ja koostumuksesta päätellen ns. tavallinen vohveli on uusiopahvia.

Heidi kirjoitti...

Hyvä, että kyse on kuitenkin uusiomateriaalista.