tiistai 3. toukokuuta 2011

Demonisia järjestyksiä

Muste hyytynyt veteen, kirjoitus näkymätöntä kuin kuolleen runoilijan kynästä. Tuolin istuinosan alla on muoviämpäri. Selkäranka ja luusto yhdessä muodostavat tukirangan.Visuaalisen todellisuuden monimuotoisuudesta huolimatta monet ajattelijat ovat olleet taipuvaisia näkemään siellä täysin hallitsevia, suorastaan demonisia järjestyksiä.
En ole seonnut. Kirjan ja ruusun päivän kunniaksi FB:ssa kehoitettiin ottamaan käteen lähin kirja, selaamaan esiin sivu 52 ja sen viides lause ja kopioimaan se omaan statukseen. Poimin FB-ystävieni lauseita. Siitähän muodostui lähes proosaruno.
Kävin ostoksilla Lidlissa, ostin sieltä viimeksi meheviä ja makeita appelsiineja. Appelsiinit ovat aina arvoitus, jota ei pysty ulkonäön perusteella ratkaisemaan. Kaunis oranssi hedelmä saattaa osoittautua kuivaksi ja mauttomaksi. Appelsiinien ostaminen vaatii raakaa riskinottoa. Samaisessa liikkeessä oli myytävänä tummia miesten pukuja hintaan 28 euroa. Laatu ei liene priimaa, mutta hinta on käsittämätön. Moneen juhlaan on pukukoodina tumma puku, kelpaisiko tuolloin 28 euron juhlapuku. Eli jos jollakulla on juhlatilaisuuksia tulossa (keväällä usein on) niin sieltä saa halvalla säällisen asun, tarvitaan enää valkoinen paita ja kravatti.
Mietin mielessäni murhatutkintaa, jossa poliisi soluttautui epäillyn läheisyyteen ja ryhtyi tämän "miesystäväksi". Miltä tuosta poliisista mahtoi tuntua, minkälainen fyysinen kontakti heidän välillään oli? Miltä naisesta tuntui kun petos paljastui? Saiko mies määrärahoja kukkien ostoa varten? Oliko poliisi väsynyt epäaitojen kiintymyksenosoitusten jälkeen?

2 kommenttia:

Minerva kirjoitti...

Tuohan on hieno runo.

Vaikken minä kyllä vieläkään ymmärrä runoutta, tai osaa analysoida tekstejä.

Hieno se on silti.

Jos poliisi esittää miesystävää työkseen, jaksaakohan hän enää olla miesystävä kenellekään vapaa-ajalla?

Kaisa kirjoitti...

Vaatteiden hinnat usein mietityttävät. Miksi halpa asu roikkuu päällä kummasti, pussittaa ja kiristää, toisin kuin kalliimpi ei? Ymmärrän erot kankaiden hinnoissa, mutten siitä eteenpäin.

Demoniset järjestykset on hieno sanayhdistelmä. Sopii moneen asiaan elämässä.