tiistai 10. toukokuuta 2011

Illuusio

Varasin hotellin kolmeksi yöksi. Se sijaitseen Garda järven eteläpäässä Sirmione nimisellä paikkakunnalla. Pieni hotelli, jossa on ravintola, joka tarjoaa "paikallisia erikoisuuksia". Asiakasarvioiden pistemäärä oli 8.2. On vaivalloisempaa järjestellä matka itse kuin ostaa valmismatka, toisaalta voi valita vapaasti matkapäivät ja kun hotellia ei ole koko matkan ajaksi varattu, voi mennä sinne minne huvittaa. Ajatuksena on mahdollisesti viipyä myös järven vuoristoisessa pohjoispäässä tai jos tekeekin mieli kaupunkiin voi matkustaa junalla Veronaan. Säilyy jonkinlainen illuusio vapaudesta.

Seurakseni lähtee ystävätär, josta tuli juuri mummo, joten meno on hurjaa. Eikös kaikissa naistenelokuvissa naiset löydä Italiasta itsensä ja tietysti miehen ja hylkää entisen porvarillisen elämänsä ja ryhdy taiteilijoiksi. Kirjoitan tulevan menestysteokseni Sirmionessa. Siitä ei tule romantiikkaa ja tiukkoja käänteitä puuttumaan. Naistenlehtien toimittajat juoksevat minua siellä haastattelemassa ja minä heille sitten kypsää elämänfilosofiaani jakelen

Vähän niinkuin aikoinaan Inter Raililla, kun nukuttiin asemilla, junissa ja retkeilymajan kerrossängyissä, syötiin patonkia ja juotiin punaviiniä puistossa. Maistettiin ensimmäistä kertaa oliiveja, luultiin niitä makeiksi ja sylkäistiin pubin lattialle. Oltiin 17-vuotiaita, kuunneltiin kuinka taksikuski soitti kitaraa ja lauloi Leonard Cohenia niityllä. Nähtiin elämämme ensimmäistä kertaa miehiä, jotka tanssivat yhdessä hitaita ja yövyttiin puolituttujen lattioilla. Käytiin italiassa tanssiravintolassa, jossa miehet haisivat kummalliselle, emme olleet tottuneet valkosipulin tuoksuun. Yritettiin nähdä koko Eurooppa kerralla. Kuukauden reissulta ei soittettu kertaakaan kotiin, sillä se olisi ollut liian kallista.

Tuohon aikaan Kuopion pikajuna pysähtyi tarvittaessa Rättimäen pysäkille, pysäkki oli jossain uimahallin kulmalla. Jos joku halusi jäädä siinä pois piti asiasta ilmoittaa konduktöörille.

Ei kommentteja: