lauantai 14. toukokuuta 2011

Oma taivas

Osallistuin Viitapiirin Toukoseminaariin. Luennoitsijana toimi runoilija Risto Ahti. Osan hänen puheestaan ymmärsin, jotkut asiat jäivät hämärän peittoon. En ole riittävän syvällinen ja taiteellinen ihminen, joten käsityskykyni puutteellisuus ei ole mikään ihme. Kyse oli ihmisyydestä ja sen tasoista, joita kuvasivat termit: käräjäoikeus, hovioikeus ja korkein oikeus. Pitää olla rohkea, suora, tosi ja päättäväinen. Pitää mennä kehumaan vieraita ihmisiä kaduilla ja toreilla, ostaa heille ruusuja. Jos jotain tuttua vihaa niin pitää mennä kysymään "Miksi mä en tykkää susta" Kokeilen tätä heti kun menen takaisin töihin.

Pelkään runoilijoita entistä enemmän: Risto A näkee naisen raskaudentilan ennenkuin nainen itse sitä edes tietää, hän myöskin erottaa kuka on taiteilija ja kuka ei. Odotin jo, että hän käy meidät läpi ja minut köykäiseksi toteaa.

Runoilija sanoi "Jollei ihmisellä ole omaa taivasta niin hänellä on muiden helvetti". En tiedä ketä hän siteerasi (itseään?) joka tapauksessa se oli hienosti sanottu. Muutenkin tilaisuus oli innostava ja pitsa maukasta.

Ei kommentteja: