lauantai 7. toukokuuta 2011

Tampere, kusinen kaupunki

On monta tapaa viettää lauantaita. Vielä ne kaikki mahdollisuudet ovat tarjolla. Vaikea päättää mitä tehdä. Kun valitsee yhden tavan käyttää lauantaipäivän menettää monta vaihtoehtoista mahdollisesti parempaa tapaa. Ollako niin yltiösasiaalinen, että ottaa johonkuhun yhteyttä vai viettääkö päivän itsensä ja kissansa seurassa. Mennäkö kaupungille, lenkille, jumppaan vai ollako kotona (tämä koskee aamupäivää ja päivää). Mennäkö elokuviin, teatteriin, konserttiin vai ollako kotona (ilta). Pyörin avuttomana näiden lukuisten vaihtoehtojen keskellä, enkä saa puettua päälleni.

Olen sotkenut laskujen maksun kanssa, tämä liittyy siihen, että pankkini muutti verkkopankkiaan. Yritin laittaa poikani tilille syntymäpäivärahaa, jota hän ei sitten saanut. Seuraavaksi Hesari lakkasi tulemasta ja postiluukusta tipahti ainoastaan Aamulehti, tämän menetyksen myötä olen ihan tietämätön kaikesta mitä kulttuurin saralla tapahtuu ja pihalla muutenkin. Aamulehti on kulttuurisivujen osalta surkea, kulttuuriurheilu-suhde on 1/5. Niillä vähäisillä kulttuurisivuillakin pohditaan Idols-kisan mahdollista voittajaa. Toisaalta mistä hermostuisin, jos minulle ei tulisi Aamulehteä? Virkistyn sen puutteiden äärellä niin, että elämä tuntuu elämisen arvoiselta.

Soitin äkäisenä jakelupalveluun, josta sanottiin, että en ollut maksanut laskuani. Olin siis vain kuvitellut maksaneeni. Nyt odottelen milloin puhelimeni suljetaan ja sähkönjakelu keskeytyy. Tutustuin paremmin verkkopankkini toimintaan ja sain laitettua rahaa poikani tilille, muista maksamattomista laskuista minulla ei ole mitään tietoa, sillä hävitän ne heti maksettuani.

Aamulehdessä keskusteltiin julkijuopottelusta kaupungin keskustassa. Silläkin uhalla, että minua pidetään tiukkapipoisena keski-ikäisenä tätinä, olen ehdottomasti totaalikiellon kannalla. Minusta tuo juopottelu tekee kaupungista roskaisen, kusisen, epäviihtyisän ja örisevän.

3 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Niin ne kotioloissa tai baarissa juopotelleetkin örisevät ja kusevat siellä kaduilla.

Minua tuossa nollatoleranssissa nyppii se, että sen jälkeen ei sitten esim. puistopiknikillä juoda kuohuviiniä eikä mitään. Tosin onneksi poliisi on ilmaissut, ettei sillä ole resursseja valvoa nollatoleranssia.

Mielestäni kaupungin pitäisi lisätä roskiksia ja poliisien pitäisi valvoa enemmän julkikuseskelua sekä sakottaa siitä, ja jättää meidät harmittomat pussikaljottelijat rauhaan. ;)

Heidi kirjoitti...

Näinhän se on. En minäkään roskaa, mutta jostain syystä on siivotonta. Jospa kaikkien pitäisi suorittaa sellainen julkijuontikurssi, jossa opetettaisiin miten toimia. Siihen voitaisiin liittää inssiajotyyppinen loppukoe, jossa nautittaisiin alkoholipitoisia virvokkeita puisto-olosuhteissa.

Heidi kirjoitti...

Lopuksi saisi sellaisen julkijuontikortin, joka tulisi vaadittaessa esittää.