keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Irlantilainen Portugalin suomalainen

Aamulehti on taas Aamulehti, ei enää Kultalehti. Nyt alkoi arki ja jääkiekkoilijoiden humalaisen juhlinnan kritisointi. Huuma on ohi.

Aki Kaurismäki sanoo asuinpaikassaan Portugalissa olevansa Irlannista, kertoo Hesari. Suomen nykymaine äärioikeistolaisena ei miellytä. "Kun suomeen tulee kolme romania, niin kansakunta on paniikissa". Turvapaikanhakijoiden määrä on Suomessa puolittunut, siitä huolimatta asiasta on tehty maan suurin ongelma. Yksittäiset lehdissä uutisoidut käännytystapahtumat tuntuvat todella epäreiluilta. En ole psykiatri, mutta ne vähät pakolaiset, joita olen työssäni tavannut ovat yleensä olleet syvästi masentuneita. Aki Kaurismäki on suosikkini, on ollut sitä jo ensimmäisestä elokuvastaan lähtien. Hienoa, pian pääsemme taas näkemään hänen elokuvansa Le Havre.

Ennen mokaukset unohtuivat pian. Nyt niistä tehdään hauskoja filmejä You Tubeen. Sellainen on saatavissa Suomen jääkiekkovalmentajan humalaisesta kaatumisesta. Taustalle on miksattu Mertarannan selostus. Kyllä minuakin huvitti, sitten vähän säälitti miesparka ja hänen perheensä.

Nyt olen siis riittävästi paheksunut muita. Pitäisi varmaan aloittaa itseruoskinta. Tämän päivän ohjelmassa on mm. lounas ystävän kanssa, jalkahoito ja päivällinen Tampereen uudessa suosikkiravintolassa Berthassa. Minulla ei ole syöpää ainakaan paksusuolessa ja selvisin colonoskopiasta ja päivä on kaunis. Tuon kirjoitettuani tuli mieleeni, että miltä moinen kommentti tuntuu niistä, joilla on syöpä. Älkää huolehtiko, kyllä minullekin se vielä tulee, jos ei syöpä niin sitten koronaaritauti tai aivohalvaus, jollen sitten jää sitä ennen auton alle. Tasapuolisuuden nimissä on mainittava vielä diabetes ja erilaiset reumataudit.

Ei kommentteja: