perjantai 20. toukokuuta 2011

Zumba

Siivosin kaapin, jossa sijaitsee roskis, minulla on kuurauksen jäljiltä suorastaan uudistunut ja puhdistautunut olo. Kaapin pohjassa on pyöreä reikä, josta olisi mahdollisesti tarkoitus kulkea joku putki, mutta jostain syystä ei kulje. Imuroin tästä aukosta appelsiininkuoria ja muumioituneen riisipiirakan palan. Kun lapset olivat pieniä löysin kerran kirjahyllystä nakin. Se oli virheetömän näköinen, mutta kova kuin pieni kynttiä, joita aikoinaan poltettiin joulukuusessa.

Kuuntelen radiosta ohjelmaa, jossa haastatellaan 63-vuotta täyttävää kansanedustajaa, herra Laaksoa. Hän kertoo ajasta, jolloin rukouslauantaina oli tanssiminen kielletty. Rukouslauantaina Renegades- yhtyeen konsertissa nuoret hytkyivät ja koska näin rikottiin tanssimisen kieltävää lakia, kutsuttiin palokunta tyhjentämään konserttisali. Yhteiskuntamme on voimakkaasti maallistunut. Tapahtuuko sama joskus islamilaisissa valtioissa?

Katsoin eilen pätkän Satuhäät-ohjelmaa. Tuleva aviopari riiteli ennen vihkimistä niin, että häät olivat vähällä peruuntua. Morsian ei ollut enää ihan nuori tyttönen, mutta melko vahvasti tatuoitu. Siitä huolimatta hän hankki varsin kermakakkumaisen morsiuspuvun, kaasoilla oli sentään mustat asut. Ensimmäinen pappi, jonka pari tapasi ei ollut mieleinen ja sulhanen kirosi raskaasti ja sanoi eroavansa kirkosta heti vihkimisen jälkeen.

Miksi katsoin ohjemaa? En tiedä. Kuten huomaatte kysyn itseltäni ja vastaan itse. Meneehän se näinkin.

Olen viiveellä mukana nykyajan hömpötyksissä. Lähden tänään Vierumäelle naisporukalla viettämään Zumba-viikonloppua. Olemme varustautuneet kuohuviinillä, pähkinöillä ja tummalla suklaalla. Vietämme samalla erään ystävän 50-vuotispäivää. Lauantain ohjelma käynnistyy klo 7.30 aamiaisella, ohjelma jatkuu klo 21 saakka. Ohjelma sisältää tuon aamiaisen, lounaan,päiväkahvin ja hedelmän (!) sekä illallisen, kaikki muu aika on täytetty liikunnalla. Saa nähdä miten minun käy. Palaan siis koneelle vasta sunnuntaina ja kerron viikonlopusta jos yläraajani vielä toimivat.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa! Tuollaiselle viikonlopulle olisi tilausta täälläkin! Pitäkää hauskaa ja zumbatkaa innolla (mutta ei pähkinät suussa...)!

t. Niini