maanantai 2. elokuuta 2010

Minä näin Merete Mazzarellan

Kävimme Tammisaaressa. Siellä oli liian sievää. Kaikki puhuivat ruotsia. Pidän kovasti Merete Mazzarellan kirjoista, ne ovat ikäänkuin kirjan pituisia esseitä, jotka on laatinut laajan kirjallisen sivistyksen omaava nainen. Tiedän, että Merete viettää kesät Tammisaaressa. Leikin ajatuksella, että tapaisin hänet, pysäyttäisin ja kehuisin hänen teoksiaan. Astuimme autosta ja näin heti hänet. En saanut sanaa suustani.

M:llä oli mökillä voidetta (ostettu Suintion kylpylästä). Voide auttaa kaikkeen herpeksestä finneihin. M kehui toistamiseen voiteen oivallisia ominaisuuksia. M:n miehen niskassa oli valtava paise, tämän rohdon avulla se lähes hävisi yhdessä yössä. Laitoin voidetta kantapäähäni, jossa on kovettumaa ja haavauma. Ikäänkuin se olisi parempi...Tämän tyyppiset hoidot eivät jostain syystä ole täsmälääkkeitä vaan käytön indikaatiooita on laaja skaala.

Pietarin matka lähestyy. Kävin ulkoministeriön sivuilla. Pietarissa on oltava aina valmis todistamaan henkilöllisyytensä, passia ei kannata pitää mukana vaan passin kopiota. Jos menee maahan laivalla on tultava takaisin laivalla. Entä jos saan paniikkikohtauksen enkä pysty enää astumaan tuohon purkkiin?

Ei kommentteja: