torstai 26. elokuuta 2010

Vanhoina syntyneet

Olen kirjoittanut paljon iästä ja vanhemisesta. Katsoin televisiouutisista poliitikkoja: Jyrki Katainen (s.1971), Mari Kiviniemi (s.1968) ja Jutta Urpilainen (s.1975) näyttävät ja kuulostavat vanhoilta. Heidän ajatuksensa ja habituksensa ovat konservatiivisemmat kuin useilla ikäisilläni, joita tunnen. Pyrkivätkö poliitikoiksi vanhoina syntyneet konservatiiviset ihmiset, muokkaako politiikka heistä sellaisia vai onko ihmisen oltava sellainen pärjätäkseen poitiikassa.

1 kommentti:

Tarmo Thorström kirjoitti...

Jostain typerästä syystä huppari vie mukamas uskottavuuden. Toki pukeutuminen kertoo jotain ihmisestä, mutta poliittisesta kompetenssista ei sitten mitään. Ellei sitten sitä lasketa kompetenssiksi, että yrittää uskotella olevansa vanha kehäkettu pukeutumalla kuin Vanhanen.

Ikä on perinteisesti rinnastunut tietoon, viisauteen. Ja toki ikääntymisellä on korrelaatio kertyneeseen tiedon määrään (joskaan ei sitten välttämättä sen soveltamiskykyyn). Joka tapauksessa tästä syystä monet yrittävät näyttää vanhemmilta kuin ovatkaan. Ja tuloksen näemme nyt Kataisessa, Urpilaisessa ja Kiviniemessä.

Taidan pitäytyä jatkossakin hupparissani :)