maanantai 30. elokuuta 2010

Tyly kohtalo

Ikäänkuin työn aloittaminen loman jälkeen ei olisi muutenkin tahmeaa niin minulle oli ängetty tälle päivälle takapäivystys. Asiaa ymmärtämättömille selitän, että näin arkena se meillä tarkoittaa sitä, että on oltava puhelimen tavoitettavissa ja ruuhkatilanteissa on mentävä ensiapuun auttamaan. Lähdin töistä kohtalaisen huolettomalla mielellä. Pysähtyessäni liikennevaloihin huomasin,että minulle oli soitettu töistä kahdesti. Toinen ensiapupäivystäjä ei ollut tullut. Päivystäjä sanoi,että hänen tehtävänsä ei ollut asiaa hoitaa, mikä on noissa olosuhteissa ymmärrettävää. Poljin kotiin ja aloitin soittorumban (pahin vaihtoehto on joutua itse sinne illaksi töihin). Henkilö, jonka nimi oli päivystyslistassa oli junassa, puhelu katkesi yhtenään. Hän oli vapaalla ja ilmoittanut asiasta. Soitin listan tekijälle, joka onneksi tiesi kenen oikeasti kuului olla töissä. Sain keskuksesta numeron (ensin väärän ja sitten oikean) ja viidennellä soitolla sain hänet kiinni. Nuori naisraukka pyyteli kovasti anteeksi ja lupasi kiirehtä töihin. Jouduin soittamaan n. 15 puhelua eri suuntiin ennenkuin homma järjestyi, mutta ainakin toistaiseksi itse vältyin tylyltä kohtalolta.

Yhdellä kaverillani oli joskus bluesbändi, jonka nimi oli "Tyly kohtalo". Minusta nimi oli parasta siinä pumpussa. En tosin ole mikään musiikkiekspertti.

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Ei ole armottomampaa listaa kuin päivystyslista.
Eräs kaverini päivysti kerran TYKSin ensiapua ja jumittui juuri vuoron alkaessa vessaan pääsemättä ulos. Aikansa apua huudettuaan ja ryskytettyään hän sai jonkun paikalle ja selitti tilanteen. Oven taakse tuli vähitellen lisää väkeä, tuttavani oli kuullut kysymyksen "ei kai sillä siellä enää mitään hätää ole?" mihin ensimmäisenä paikalle tullut oli vastannut "se on pakko saada sieltä pois, se on ykköspäivystäjä." Sitten oli toiminta rivakoitunut ja lukkoseppä löytyi alta aikayksikön.

vappu kirjoitti...

Hyvä tarina, Kaisa.