lauantai 27. marraskuuta 2010

Rakkautta italialaisittain

Katsoin Niagarassa elokuvan "Rakkautta italialaisittain". Mukava katsoa elokuvaa ilman mainoksia ja vieressä kokista ja popcorneja mättäviä kanssaihmisiä. Tyylikäs elokuva, jonka pinnan alla tuntui jotain uhkaavaa alusta lähtien. Teemana olivat eroottinen rakkaus, äidin rakkaus, kuolema ja tietysti ruoka. Tilda Swintonilla on herkät kasvot. Kotiin kävellessä viima tunkeutui untuvatakin alle.

Sain kutsun Lenin museoon kuubalaisen valokuvanäyttelyn avataisiin. Siellä olisi ollut Kuuban suurlähettiläs, joka espanjan kurssilla piti pitkäpiimäisen poliittisesti soveliaan luennon Kuuban turismista. En mennyt avajaisiin. En enää romatisoi Kuubaa, enkä halua kannattaa maan politiikkaa edes avajaistilaisuuteen osallistumalla.

2 kommenttia:

Lasse kirjoitti...

Minulla on viime vuosina ollut hinku vierailla Kuubassa, vieläpä sillä ajatuksella, että 'nyt kun Castrot ovat vielä vallassa, koska sen jälkeen maa ei ole enää entisensä'. Tiedossa kyllä on maan ongelmat ja vierailemiseen liittyvät eettiset kysymykset. Mitään konkreettista ei olla matkan eteen vielä tehty.

Pitänee selata blogiasi taaksepäin ja lukea Kuubakokemuksistasi (olen verrattain uusi lukija). Olisko tarjota vinkkiä mistä ajankohdasta Kuubakirjoituksia löytyisi eniten?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Olen käynyt siellä kahteen otteeseen. Ensimmäisellä kerralla olin suorastaan hullaantunut maahan, toisella kerralla olin pahassa vatsataudissa, joka teki kokemuksesta ikävämmän. Lisäksi oli kylmä ja näin miten poliisit kohtelivat kuubalaisia. Kannattaa sinne kuitenkin matkustaa, vähän olisi hyvä osata espanjaa ainakin jos menee omatoimimatkalle. Perheeseen majoittuminen on minusta oikein suositeltavaa. En heti muista missä kohtaa niitä Kuuba-juttuja on.