maanantai 17. syyskuuta 2012

Ekspressionistiset kissat ja Kerttu

Woody Allenin elokuvan nimi olikin To Rome with love. Rakastuin taas Roomaan niin, että ostin sinne lennot. Lähden matkaan luokkakaverini L:n kanssa. Aiomme vuokrata sieltä kämpän viikoksi. Haaveissani istun aamukahvilla parvekkeella, en ole kylläkään tarkastanut joulukuisia roomalaisia lämpötiloja.

Kävin eilen Sara Hildenin taidemuseossa, saksalaisten ekspressionistien näyttelyssä. Opin, että Arnold Schönberg oli myös taidemaalari (tosin vain parin vuoden ajan). Luulin, että mies "vain" sävelsi vaikeatajuista musiikkia. Eräs näyttelyn taiteilijoista oli vaihtanut sotilaan uran maalaamiseen, toinen lakimiehen. Aloin unelmoida monilahjakkaan taiteilijan elämästä. Ikävä kyllä tyhmempikin huomaisi lahjattomuuteni säveltämisessä, joten voisin kokeilla kirjoittamista ja maalaamista. Olen aina haaveillut olevani monilahjakas, enkä monilahjaton.

Yllä näette ekspressionistisia kissoja ja alla Kertun, jonka syyttävä katse porautuu minuun. Olen pukenut neitoselle valjaat ja vienyt vaaralliseen mökkiympäristöön ja kaiken lisäksi ääriuskaliaasti mökin terassille, josta Kerttu oitis pyrki takaisin sisätiloihin.  Mökissä Kerttu löysi elämänsä täyttymyksen kärpästen jahtaajana.
 

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kärpästenjahtaajan virka on hyvin arvostettu ja pidetty.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Näin on. Toisilla on navettakissoja, jotka saalistavat hiiriä. Minun Kerttuni on hieno kärpäskissa, kunhan ne kärpäset pörräävät turvallisissa sisätiloissa.