sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Märkä uimapuku

Sain eilen postin välityksellä joululahjapaketin, joka ilahdutti minua kovin. Naapurit eivät välttämättä innostu siitä, että hillittyä klassista ja rockia kuuntelevasta naapurista on tullut hevari. Lainaan kuulemaani sanontaa: jokaisesta vastaanotetusta paketista tulee hyvä mieli ja huono omatunto. Tästä paketista tuli vain hyvä mieli.

Pääsin eilen kivoille syntymäpäiville. Juhlat pidettiin haulitornin juhlatiloissa. Vieraita oli paikalla noin seitsemänkymmentä. Toiselle sankarille (aviopari juhli yhdessä syntymäpäiviään) laulettiin hänelle muutama vuosi sitten sävelletty laulu. Sankaritarta itketti ja me muutkin olimme liikuttuneita. Hyvää ruokaa ja juomaa oli runsaasti tarjolla ja nuorten miesten bändi soitti ja me tanssimme. Eräs mies sanoi isänsä opettaneen, että naisen pitää tanssiessaan seurata miestä kuin märkä uimapuku.  Laitan tämän talteen, sillä keräilen elämänviisautta. Painoin sopivasti humaltuneen pääni pielukselle kolmelta, joten nyt hieman väsyttää. Mieli on kuitenkin oudon kevyt.

Sisäinen piiskurini pakottaa minut ulos ja mikä minä olen sitä vastustamaan. Piiskuri suo toivottavasti minulle munkkikahvit Pyynikin näkötornin kahvilassa.


2 kommenttia:

-a kirjoitti...

Mä meinasin ensi antaa vastalauseen tuosta märästä uimapuvusta kun siitä tuli mieleen märkä rätti. Mutta asiaa hetken pohdittuani tuo viisaus aukesi. Tanssiminen sujuu tosiaan helposti jos nainen seuraa kuin kiinnitarttunut uimapuku. Tuo ei edes tarkoita sitä, että pitäisi olla iholla kiinni, vaan tanssijoiden välillä voi olla myös "hajurako".

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Rätti on tosiaan eri juttu kuin märkä uimapuku. Kuvittelen vielä kesähelteen, vaikka se onkin vaikeaa.