tiistai 22. maaliskuuta 2022

Junalla Tesomalle

Olin laittamassa tulppaaneja biojätteisiin, kun keksin asetella niitä induktioliedelleni ja ottaa niistä kuvia kännykällä. Näytti siltä kuin nahistuvat leikkokukat leijuisivat avaruudessa. Tulppaanit saivat Facessa 40 ja Instassa 29 tykkäystä.

Tampereelta pääsee junalla Tesomalle. Matka IC-junalla kestää kymmenen minuuttia. Pitihän sitä kokeilla. 

Luin, että matkan maksamiseen voi käyttää matkakorttia, mutta tämä maksutapa ei toiminut. Yritin ostaa lipun netistä, enkä sitä saanut, vaikka raha meni tililtä. Kerroin tämän junavaunutoimistossaan istuvalle konduktöörille, joka sanoi uskovansa minua ja kehotti etsimään vapaan istumapaikan. Kaikki viranomaiset uskovat minua, mutta toistaiseksi en ole käyttänyt uskottavuuttani rikolliseen toimintaan. 

Kun juna lähti liikkeelle, ilmaantui lippu sähköpostiini. Pohdin, pitäisikö tehdä asiasta tilannekatsaus konduktöörille, mutta luovuin ajatuksesta. 

Pian kuulutettiinkin Tesoma ja hyppäsin junasta. Ikurissa asuva ystävä oli vastassa ja tutustuimme Tesoman nähtävyyksiin. Kirjastosta ei löytynyt kumpaakaan kirjaani (olivat toivottavasti lainassa). Näimme uimahallin, vesitornin, kirkon, ostoskeskuksen, lammen ja jäähallin. Joimme kahvit ja valkkaria Ikurissa ja palasin bussilla kotiin. 

Kuopiosta Helsinkiin menevä juna pysähtyi taannoin Rättimäen seisakkeella, joka oli reilun kivenheiton päässä rautatieasemasta. Tesomalla on ihan laituri ja se näyttää asemalta toisin kuin Rättimäki.

Elämäni on jännittävää.

Ei kommentteja: