keskiviikko 23. maaliskuuta 2022

Mummot barrikaadeille!

Pesin kylpyhuoneen. Tuosta pienessä tilasta löytyvät kaikki mukavuudet: suihku, vessanpytty, seinään pultattu pyykinkuivausteline ja pesukone. 

Vessanpytyn ja seinän välissä on kapea kohta, joka on täyttynyt pölyllä. Sitä irtoaa vaatteista, joita kuivatan kylpyhuoneessa. Tuohon pöylypesään ei mikään luuttu tai harja ulotu, ei myöskään vanutikku, joka on ihan hyvä siivousväline, mutta tässä tapauksessa liian lyhytvartinen ja pienikokoinen. 

Löysin vanhan pulloharjan, jolla ulotuin kriisipesäkkeeseen ja sain harjattua pölyt pois. Tätä pitäisi juhlia!

Teams-kokouksessa keskustelimme E:n kanssa Ukrainan sodasta. Olemme asiantuntijoita, hänen puolellaan on armeija ja aliupseerikoulu, minulla ei ole mitään virallista pätevyyttä, mutta ei se minua haittaa. Lähisukunikin vilisee sivareita. 

Päädyin eilen siihen, että mummojen pitäisi nousta kapinaan, kun lapsenlapsia katoaa, tapetaan ja haavoitetaan. Mummoista saattaisi löytyä rohkeutta lopettaa sota. Mummojen raahaaminen putkaan näyttäisi sitä paitsi pahalta. Mummot barrikaadeille, varsinkin liikuntaesteiset! Näyttävästi keppiä heilutellen ja rollaattoria tai potkukelkkaa lykkien.

3 kommenttia:

Sus' kirjoitti...

Kannatan mummobarrikaadeja!!

Marjatta Mentula kirjoitti...

On heitä ollut Venäjällä mielenosoituksissa, mummoja siis, sekin yksi, joka on selvinnyt Leningradin piirityksestä. Olen nähnyt kuvia, joissa miliisit lukevat hänen pitkiä lauseitaan, eivät kehtaa pamputtaa babushkaa.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Nyt emme enää näe kuvia Venäjältä. Surullista. Kuuntelin jotain asiantuntijaa, joka piti kansan nousua Putinia vastaan mahdottomana. Hänen mielestään kapina alkaisi ylemmältä taholta.