keskiviikko 2. maaliskuuta 2022

Seitsemäs päivä

Suomalaista sotilasasiantuntijaa haastateltiin Venäjän käyttämistä termobaarisista pommeista. Asiantuntija sanoi, että niitä on pienempiä ja suurempia. Hän puhui hyvin neutraalisti kuin esittelisi kodinkoneita. Sitten hän mainitsi, että kun ihminen joutuu tämmöisen pommin tielle, hän ikäänkuin höyrystyy olemattomiin.

Tavalliset ukrainalaiset ovat askarrelleet polttopulloja. Suomalaisten nimitys tällaiselle pullolle on Molotovin coctail. Pullo sisältää nestemäistä polttoainetta, jossa on mukana erikseen sytytettävä tulenlähde, joka sitten sytytetään ja pullo viskataan haluttuun kohteeseen. Polttoaine leviää ja syttyy maalissaan. Suomalaisen version polttopullosta kehitti kapteeni Kuittinen. Tämä tieto on peräisin Wikipediasta, joten se on tukevaa faktaa.  

Nyt tuli mieleen, että Molotovin coctail on puolustusase ja termobaarinen pommi hyökkäysase. Tuntuisi hassulta ajatella armeijaa, joka hyökkäisi toiseen valtioon mehupullojen avulla.

Etsin kuvaa Ukrainan lipusta ja eksyin Varustelekan sivulle. Liike myy militaristisen näköisiä tuotteita, joita moni käyttää retkeilyssä. Niissä sanotaan olevan hyvä hinta laatusuhde. Varusteleka myy myös Ukrainan lippuja. Ne olivat loppuneet. Myös Venäjän liput olivat lopussa. Ruotsin lippuja oli varastossa.

Pitäisi varmaan vähentää tiedotusvälineiden seurantaa. Ei pitäisi kirjoittaa asioista, joista ei ymmärrä mitään. Anteeksi. On vaan pakko. Olen herkkä ahdistumaan. Jostain syystä ahdistus tulee välillä ulos tilanteeseen sopimattomana huumorina. Tämmöiseen sitten käytän aikani.

4 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

Minuakin kylmäsi tuo asiantuntijan puhetyyli termobaarisista aseista. Mutta eiväthän he itkuunkaan siellä voi purskahtaa. Sama koskee uutisten lukijoita. Reippaalla, iloisella äänellä kerrotaan karmeimmat sotauutiset.
Ahdistunut olo kaiken aikaa. Yritän välttää uutisten jatkuvaa selaamista. "Kevennyksiä" välillä vaikeaa kehitellä.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Samoissa tunnelmissa.
Ainoa uutistenlukija jonka maneeri minua kyllästyttää on Matti Rönkä, joka keventää kaikki ikävätkin tapahtumat kuulostamaan jotenkin vähäpätöiseltä. Hän on kyllä vähentänyt tätä Ukrainan tilanteen uutisoinnissa.
Meillä on Varustelekasta armeijanvihreä riippumatto ja yhtä sun toista muutakin rompetta mökillä. Siellä myydään paitsi retkeilyvälineitä niin myös ihan aitoja eri armeijoiden ylijäämätavaroita.
Varusteleka on yksi niistä firmoista, joka on järjestänyt tavaroiden vientiä Ukrainan avuksi. Heidän tavaransa ovatkin sellaista, mitä oikeasti tarvitaan.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

En halunnutkaan mollata Varustelekaa, lapseni ostavat sieltä reppuja ja farkkuja. Kerran sen sivuja selaillessani huomasin siellä ihan kivan hameen. Yhdessä mainoskuvassa hamemalli nojaili baaritiskiin ja vieressä seisoi mies joku isohko ase kädessään (ehkä se oli joku metsästykseen käytettävä ase) ja se näytti jotenkin hurjalta.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Rönkä on käyttänyt huumoria, jota ei ehkä uutisenlukijalta odottaisi (ainakaan Suomessa). Sympaattinen mies muuten.