keskiviikko 8. kesäkuuta 2022

Katutytöt kiusaavat

”Katutytöt kiusaavat nyt Helsingissä liikkuvia” luin aamun Hesarista (katutyöt).

Myin mekkoni Metson parkkipaikalla. Sain kolmekymmentä euroa. Silitin mekon ja taittelin nätisti vanhaan käytettyyn lahjakassiin. Säästän tietysti kaikki lahjakääreet. Tein mekkokaupat Facen "Lääkärit kierrättää" -ryhmän kautta. Kaupanteko oli sujuvaa ja turvallista, sillä jos en tunne jotain lääkäriä niin joku kaveri varmasti tuntee tyypin. 

Kävin kylässä Petsamossa, joka on vanhaa viehättävää tamperelaista omakotialuetta. Kuljin Kaupin metsän kautta ja olin ihan liian aikaisessa, joten istuskelin pitkään penkillä. Luin hiljattain, ettei juhliin (no nämä eivät olleen juhlat, meitä oli neljä henkilöä) saa mennä liian aikaisin, sillä isäntäväki saattaa hiippailla vielä puolipukeissa ja hiukset lätässä. Lihasoppa on keittämättä ja kermavaahto vatkaamatta. 

Yhden eilisen kyläpaikan naisen luona oli lomaillut kaukana maailmalla asuva tytär perheineen. Nainen oli lopen uupunut ja lysyssä pyykkäämisestä, yövalvomisista, siivoamisesta ja ruoanlaitosta. Piinaa (toki riemuakin) kesti kuukauden verran.

Kaivoin vanhan nahkatakkini esille. Sanna Marinkin kulkee nahkatakissa ja näyttää tyylikkäältä, joten miksi en minä. Marin sanoi jossain haastattelussa, että hän pukeutuu aina melko samaan tapaan, ettei hänen pukeutumiseensa kiinnitettäisi huomiota vaan siihen mitä hän sanoo. Minä toivon, että kaikki katsoisivat nahkatakkiani, eivätkä kuulisi mitä latteukksia päästän suustani. 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Katutytöistä viis. Tein ammoin katunaisten kanssa bisnestä, halusivat Ramia. Ja minähän myin. Siis piirilakaisijat halusivat kiinanruohosta tehtyjä katuharjoja.

Hauskinta oli se, että laskutusyksikkönsä oli "katunaiset", oikeasti.

Rami on semmoista tankeaa, kantikasta, harjasta. Siitä tehdään myös kuitua kankaan kudontaan. Sisal on toinen luonnonkuitu harjoissa, 80-luvulla kummankin sato epäonnistui ja muovi valtasi harjoja.

ICT-ukkeli

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Tuo firman nimi on kyllä aika jännä. Voisikohan noita luonnonkuituja ottaa uudestaan käyttöön?

Anonyymi kirjoitti...

Oikeasti ne mimmit oli kai piirilakaisijoita mutta lasku löysi oikean paikan nimellä katunaiset. Kukkaistytöt taas oli puutarhaosaston työntekijöitä, puutarhureita, hortonomeja yms. Lepaan puutarhakoulun tms. ex-oppilaita. Kumpikaan porukka ei ollut kovin itsetärkeä.

Kyllä noita luonnonkuituja on edelleen käytössä, ovat kalliimpia kuin muovi ja paljon kestävävämpiä. Mutta niitä pitää käsitellä oikein, harjaa / luutaa pitää säilyttää harjakset YLÖS. ei siis harjaksiin nojaten, harjakset lytäten.

Kolmas kuitu oli kai joku agaven sukuinen, semmoisesta tehty luuta/harja on kestänyt vasta vuodesta -91. On se toki kulumut jo kolme senttiä lyhyemmäksi, samassa ajassa on mennyt muovisia muutama.


ICT-ukkeli