perjantai 17. kesäkuuta 2022

Heavy Thinker


Vanha ystäväni ja luokkakaverini Kuopiosta tuli käymään Tampereella. Nyt hän on tapaamassa poikaansa ja sen jälkeen hän kyläilee iäkkään tätinsä luona.

Lähden pian kuuntelemaan Eric Claptonia. Keikan piti olla pari vuotta sitten Helsingissä, mutta sattuneista syistä se järjestetään tänään Tampereella paikassa, joka oli ensin Uros areena ja nyt Nokia areena. Pelkäsin Claptonin saavan vaikean koronan, sillä hän kuuluu riskiryhmään (hän on 77-vuotias). Vastoin odotuksiani hän on edelleen soittokunnossa. Näin ainakin oletan.

Kävimme eilen Ikurissa toisen luokkakaverimme ja hänen perheensä luona. Matkustimme junalla, joka pysähtyi johonkin epämääräiseen paikkaan odottamaan Porin junaa. Luulimme sapuneemme Tesomalle ja odotimme turhaan ovien aukeamista. Näimme pusikkoa. Ei ollut vielä Tesoma. 

Näin kolmatta kertaa Anna Retulaisen maalaukset Sara Hildenillä ja toista kertaa taidenäyttelyn Finlaysonin alueella (Samuli Heinonen, Emma Jääskeläinen, Matti Hagelberg,  Heli Hiltunen, Tapani Kokko, Fanni Niemi-Junkola, Jorma Puranen, Janne Rahunen, Esa Riippa, Michael Schilkin, Sebastian Schultz, Christina Stadlbauer, Pauliina Turakka-Purhonen ja Meri Westlin). En ole vieläkään varma, löysinkö kaikki työt, sillä ne on ripoteltu sinne tänne.

Tänään näimme taas Emma Jääskeläisen (vuoden nuori taiteilija) pyöreitä marmorisia veistoksia ja Kristian Krokforsin (vuoden nuori taiteilija vuodelta 1984) mäkiä, taloja, ilma- ja rantapalloja. 

Kärsin Stendhalin syndroomasta (kts.Wikipedia). 

Makoilen sohvalla ja kuuntelen sähkölaitteiden surinaa ja Kerttu-kissan hengitystä.  Kuvassa yllä Emma Jääskeläisen teos Heavy Thinker, joka on tehty jostain kivestä ja narusta. Tykkäsin, kuten muistakin töistä.

Ei kommentteja: