keskiviikko 1. kesäkuuta 2022

Life style

Koska minulla ei ollut muutakaan tekemistä, googlasin mitä kaikkea jäätelömassaan nykyään sekoitetaan: salmiakkia, merisuolaa, lakritsia, suolapähkinöitä, keksin muruja, mustikkapiirakkaa, juustokakkua, suklaapikkuleipätaikinaa, limeä, pretzelin paloja, maapähkinävoita ja tietysti ne perinteiset vaniljat, pähkinät, mangot, rommirusinat, mansikat ja suklaat. 

Jäätelön valitseminen on vaikeampaa kuin ammatin valinta. Ovatko nämä jäätelöön piiloitetut pretzelit lisänneet elämänlaatuamme? Ehkä ovat. Lapsena minulle valehdeltiin, että suomalainen jäätelö on maailman parasta. 

Keskusta-asujana hämmennyn kun menen suureen markettiin. Seison epävarmana tuijottamassa hyllykköä, jossa on noin sata eri ketsuppilaatua. 

Kaikkialle on ilmaantunut Life style -putiikkeja. Niissä myydään usealle vartalolle sopivia pellavamekkoja ja pastellin värisiä kynttilöitä. Miksi juuri pellavaa ja kynttilöitä? Miksei kirjoja, mattoja tai kyniä? 

Eiköhän tämä riitä. Vanhan Porvoon jäätelötehtaalta saa kuulemma ruskistettu voi & pinjansiemen -jäätelöä. Sen ajattelminen kutkuttaa mieltäni.4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hm, aika tylsiä jäätelöitä, roskat leikkuulaudalta sekaan. Sama idea kuin müslin teossa.
Muistaakseni V. Huovinen ehdotti savusilakkajäätelöä. Toki savumuikkujäätelö olisi jo premiumjädeä. Hapansilakkajäätelöä taas voisi viedä ihan ruotsalaisten harmiksi maailmalle.

ICT-ukkeli

Anonyymi kirjoitti...

Keravalla vietetään vuosittain valkosipulifestivaaleja. Asiaan kuuluu, että tarjolla on myös valkosipulijäätelöä. Kiertäisin sellaista jäätelöä myyvän kojun kaukaa.

Anonyymi kirjoitti...

Sinulle Ei valehdeltu. Suomalainen jäätelö on maailman parasta. Minulla on vuosikymmenien kokemus muiden maiden jäätelöistä, ja edelleen ikävöin suomalaisen perussupermarketin jäätelöallasta. Ja jos alamme puhua karkeista, tulee suorastaan kyynel silmään.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Savusilakka- tai valkosipulijäätelö ei kuulosta kovinkaan hyvältä.

Minusta italialainen jäätelö on parasta, mutta nimenomaan Italiassa.