sunnuntai 19. kesäkuuta 2022

Rekisteri

Suomi.fi -sivuilta voi lukea itseensä liittyvää rekisteritietoa. Sieltä käy ilmi, että minulla on kaksi lasta Sieltä löytyvät myös heidän ja vanhempieni syntymäajat. 

Saatoin tarkistaa, milloin tuli mentyä naimisiin ja milloin "ajauduimme erillemme". Olen mennyt naimisiin heinäkuussa ja eronnut heinäkuussa 13 vuotta myöhemmin. Emme eronneet ystävinä. Heinäkuu on kohtaloni.

Osoitetiedot löytyvät vuodesta 1972, jolloin söin vielä äidin tekemää lihasoppaa ja liimasin huoneeni seinälle sinitarralla  Suosikista revittyjä julisteita. Rekisterin mukaan olen asunut Savossa kolmeen eri otteeseen viidessä eri asunnossa (yksi muuten puuttuu, olenko jättänyt muuttoilmoituksen tekemättä). Jyväskylän seudulla asuin kuudessa kohteessa, mutta nyt vauhti on hiipunut, sillä tämä on vasta toinen asunto Tampereella (jos ei oteta huomioon lyhyehköä Tampere -keikkaa vuonna 1975). Ennen vuotta 1972 asuin useassa eri kohteessa, mutta siihen olen syytön, eikä niitä löydy tiedoistani.  Olen muuttanut välillä kolmen kuukauden välein, mutta tässä olen pysynyt jo kaksitoista vuotta. 

Mainostin edellisessä tekstissä meneväni kuuntelemaan Eric Claptonia (joku kutsui häntä Erkiksi). Istuimme ylimmällä rivillä ja tiedän, että Erkki seisoi lavalla, sillä näin hänet videolta (vaikutti ikäistään nuoremmalta) ja kuulin toki hänen soittonsa ja laulunsa. 

Entinen naapurini Kinkomaalta esitti aina pyynnöstäni Wonderful Tonight -biisin. Erkkikin lauloi sen vaikka en edes pyytänyt.

2 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

No, onpas hyvä, että jossain pidetään kirjaa, kun itsellä muisti ja varsinkin vuosiluvut ja muu numerotieto ovat monesti osoittautuneet epäluotettaviksi. Pitääkin käydä katsomassa omia tietoja.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Olisi kiva, jos tiedot löytyisivät ihan syntymästä asti, mutta niin ei ole. Oletetaan varmaan, että lapset siirtyvät vanhempiensa mukana ja niin onkin yleensä. Tietyt jutut omassa menneisyydessä kiinnostaisivat, mutta tämä ei tuonut niihin selvyyttä.