maanantai 6. kesäkuuta 2022

Meningiitti

Sairastin meningiitin ennen kouluikää. Minua on vuosien mittaan mietityttänyt mikä mikrobi mahtoi olla taudin takana ja kuinka pitkään olin sairaalassa. 

Sairaalassa vietetty aika ainakin tuntui loputtoman pitkältä. Minua pidettiin eristyksessä, joten olihan se yksinäistä tai enemmänkin pelottavaa, sillä korkeassa kuumeessa näin kaikenlaisia eläimiä, lähinnä lintuja ja kauriita. Vanhemmat kävivät vilkuttelemassa ikkunan takana. Minusta he näyttivät sopimattoman iloisilta ja tyytyväisiltä. 

Isä kertoi, että sinä aamuna hän vei minua ratikalla päiväkotiin ja oksensin ratikkaan. Kotona huomattiin, että minulla oli korkea kuume. Lääkäri kävi kotona (silloin lääkärit tekivät kotikäyntejä) ja totesin niskajäykkyyden. Hän epäili meningiittiä ja niin päädyin sairaalaan. Muistelen, että sängynpäätyyni oli kiinnitetty ilmapallo, joten täytyi olla vappu. Pistin kovasti hanttiin, kun kontrollilikvoria otettiin.

Pyysin potilaskertomukseni kymmeneltä ensimmäiseltä vuodelta. Pyynnön saattoi tehdä HUS:n sivujen kautta. Ainakin pyytäminen oli vaivatonta. Odottelen postia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lintuja, kauriita ja liktoreita. Vitsakimppu ja kirves rekvisiitana, outo lapsuus joillakin.

ICT-ukkeli

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Juu on.