torstai 28. heinäkuuta 2022

Ahvenanmaalla vol.2

Kännykällä kirjoittaminen sujuu huonosti. Toisaalta se lyhentää entisestään tekstejä, joka saattaa olla hyvä juttu. En osaa liittää kuvia tähän mobiiliversioon.

Poljimme eilen Maarianhaminasta Getaan. Eksyimme väärälle tielle, joten matkaa kertyi melkein viisikymmentä kilometriä. Eksymisen ansiosta pääsimme käymään Saltvikissä ja söpössä lounaspaikassa. Nämä ahvenanmaalaiset osaavat söpöilyn: Ikkunoille pelargoniat, vintiltä kannetaan pirttiin vanhat huonekalut ja 1800-luvun sukulaisten kuvat ripustetaan seinille. Ei ole väliä, ovatko sukulaiset omia.  Ruoka oli hyvää ja kohtuuhintaista.

Getassa nukuimme pienessä övernattstugassa. En haluaisi nukkua kenenkään kanssa samassa huoneessa, enkä nytkään muuta mielipidettäni. Matkakaverini kolisutteli illalla ja minä aamulla. Mökissä oli kaksi kerrossänkyä ja kaksi pistorasiaa, joissa piti ladata kahta pyörän akkua, kännykkää ja yhtä kelloa. Onneksi osaa laitteista saattoi ladata kahvilassa. Pikkuruisiin mökkeihin kuuluivat yhteiset suihkut, sauna, vessat ja keittiö. Maisemat Getabergetin kallioilta olivat kauniit. Löin jatkuvasti pääni yläsänkyyn.

Aamulla pyöräilimme muutaman kilometrin päähän meren rantaan, josta pääsimme polkupyörälauttaan. Muita asiakkaita ei ollut. Muutenkin pyöräilijöitä on näkynyt hämmästyttävän vähän.

Nyt olemme Eckerössä. Söimme oikein mainiossa rantaravintolassa ja kiistelimme siitä, kumpi menestyy paremmin, Suomi vai Ruotsi. Kannatin Ruotsia. Huomenna kotiin.

Ei kommentteja: