torstai 7. heinäkuuta 2022

Kuopio


Kuopiolaisen eläinlääkäriaseman nimi on vitsikkäästi Savon Murre. Kyllä kaupungissa edelleen viännetään savoa. Asia tuli tarkastettua.

Kävimme maanantaina Viinijuhlilla kuuntelemassa J Karjalaista. Keski-ikäinen kuulijajoukko lauloi viinilasit keikkuen Villejä lupiineja. En ehkä lähtisi kyseiseen tapahtumaan viinejä maistelemaan, mutta J Karjalaisen keikka oli kiva. 


Tiistaina kävimme kolmessa museossa, joka oli ehkä liioittelua. Kävin kouluni melkein Ortodoksisen kirkkomuseon (Riisa) vieressä ja edellinen museokäynti tapahtuikin kouluaikaan, jolloin en vielä osannut erityisemmin arvostaa museon kokoelmia. Riisa muuten tarkoittaa ikonia koristavaa ja suojaavaa vaippaa. R lahjoitti museolle käspaikkoja, joten pitihän sekin näyttely nähdä. Käspaikka tarkoittaa pitkulaista päistään kuvioitua liinaa. Museo oli hieno. 


Seuraava kohde oli hiljattain remontoitu Kuopion museo, josta löytyy luonnontieteellinen ja kulttuurihistoriallinen osasto. Tässä vaiheessa oli jo lievästi heikottava olo. Nähtävillä oli täytettyjä eläimiä (joiden nimiä arvailimme, jotkut oli merkitty vähän kehnosti), savupirtti, kauppa ja kuopiolaisen vaateteollisuuden tuotteita. 

Söimme lounaan museo-kirjasto-kompleksin kahvilassa, josta sai 20 prosentin seniiliysalennuksen!


VB-valokuvakeskuksessa on esillä hollantilaisen Ruud van Empelin reilusti muokattuja valokuvia, jotka on yhdistetty monista eri kuvista. Esitteissä luki, että taiteilijalta saattaa kulua kolmekin kuukautta yhden kuvan tekemiseen . Kuvat olivat vinkeitä, jossain taiteen ja kitsin välillä jos minulta kysytään (ei kysytä).

Kävimme S:n ja E:n kanssa syömässä ja L:n kanssa Puijon tornissa. Nyt odotan jääkaappipakastinta.

Ei kommentteja: