sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Rappiolla

Kärsin lieväasteisesta FOMO:sta. Muut osallistuivat eilen keski-ikäisten yhteiseen kokoontumiseen Ratinan stadionilla. Minäkin olen aikoinaan hyppinyt Hassisen koneen tahdissa ja julistanut että Rappiolla on hyvä olla. Aamulla olivat pää ja jalat kipeät.

Julia Thuren kehottaa mainostamaan ekologisia hyveitä. Täältä pesee. En omista autoa. En ole sattuneesta syystä lentänyt muutamaan vuoteen. Haaveilen junamatkasta Keski-Eurooppaan. En syö lihaa ja syön muutenkin lähes vegaanisesti. Yritän välttää turhia ostoksia, mutta vaatteet ovat heikkouteni. Asunnossani on viileää, joten käytän villasukkia melkein ympäri vuoden. Asunnon lämpötila ei ole minun ansiotani, joten en voi kutsua matalaa huonelämpötilaa hyveeksi. Mainostus suoritettu. Ripittäydyin samalla.

Miksi nopeusrajoituksia ei tiukenneta, se vähentäisi päästöjä, polttoaineiden kulutusta ja tekisi liikenteestä turvallisempaa. Nyt saan tappouhkauksia.

Tänään järjestetään lukupiiri. Lukupiirikirjana on Pirjo Hassisen Toisella tavalla onnellinen. En sano mitään kirjailijan kahdeksannestatoista romaanista, vaan keskustelemme kirjasta vasta illalla. Hassinen aloitti kirjoittajan uransa kirjoittamalla romanttisia novelleja lehtiin. 

Olen asunut Jyväskylässä ja näin Hassista usein Sokoksen ruokaosastolla. Hänet tunnisti helposti.

Yhdellä lukupiiriläisellä on korona, joten kokoonnumme pienemmällä porukalla. Itse vasta odottelen koronaosumaa. 


3 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Minulla taas ei ole FOMO:a ollenkaan. En ole käynyt missään tapahtumissa koko kesänä. Juuri pahoittelin eräälle ystävälle, miten ennen kun muksut oli pieniä tuli kutsutuksi ystäviä kylään ja heidän kanssaan myös osallistuttiin erilaisiin "rientoihin". Nyt omien tapaaminen täyttää ison osan sosiaalisuuskiintiötäni.
Minustakin nopeusrajoituksia saisi tiukentaa. Se olisi useammalla tavalla hyväksi.

Anonyymi kirjoitti...

Riittävän pitkän erakoitumisen jälkeen alkaa JOMO (joy of missing out) ja kun sekin jatkuu, on jäljellä lakoninen OMO (Oh, missing out), kun vain toteaa ilman tunnereaktioita.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Menen tällä viikolla neljään teatterinäytökseen, eiköhän FOMO sillä parane.