perjantai 21. lokakuuta 2022

Sinä jätit sen kotiin

Kävin aamulla uimahallissa. Unohdin ottaa mukaan hiusharjan ja tasapainon vuoksi jätin uimahalliin shampoopulloni. Ei muuten ollut sitä kaikkein halvinta laatua vaan kohtalaisen arvokasta lientä.

Mieleeni tuli äidinkielen opettajamme Helka Nurmi. Kun hänelle sanoi "Unohdin kirjan kotiin", hän korjasi napakasti "Sinä jätit sen kotiin."  Hän jaksoi sanoa sen joka kerran. Hän tarkoitti, että teit sen tahallasi senkin pannahinen.

Uimahallissa oli tosi vähän porukkaa, vaikka nyt lienee syysloma. Meitä oli vesijuoksuradalla vain kuusi. Päämme näyttivät veden pinnalla pomppivilta ongenkohoilta. Vain toinen sauna oli lämmin. Saunassa keskusteltiin kuukautissuojista. 

Pienessä altaassa ei ollut ketään ja kävin siinä yksikseni vesijumppaamassa.  

Eräs ystävä sanoi, että olen liikunnalla käyvä ihminen. Niin olenkin. Käytän liikuntaa masennuksen ehkäisynä/hoitona. Uimahallissa käynti vastaa Cipralex 10 mg tai Efexor dep 75 mg. Vähintään.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eilen Pirkko Lahti piti esityksen ”Henkinen kestävyys kriisitilanteissa”. Yksi vinkki monen muun lisäksi oli ulkoilu. Puoli tuntia päivässä, vähintään. Kävellen, hoitaa kuntoa ja mielenterveyttä. Marita

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kävely on mielipuuhaani!

Marjatta Mentula kirjoitti...

Meillä Kouvolan seudulla on neljästä uimahallista tänä talvena auki kerrallaan vain kaksi ja veden lämpö tiputettu sellaiseksi, että pienet uimakoululaiset hyytyvät kymmenessä minuutissa. Minulla vesijumppa loppuu tähän. Ymmärrän säästöt, mutta eikö nuo sulkemiset olisi riittänyt. Tässä on kyse terveydestä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Tampereella ei tietääkseni ole suljettu yhtään uimahallia. Naisten puolella vain yksi sauna toimii, joka kuulostaa ihan järkevältä säästöltä, ei siellä muutenkaan monta ihmistä ole.