keskiviikko 22. helmikuuta 2023

Hiusharjojen Ferrari

En ole saanut paljonkaan kirjoitettua, sillä aamuisin on jatkuvasti jotain menoa. Jostain syystä alan jo kahden aikaan suhtautua kirjoittamiseen niin, ettei tästä enää tule mitään. Ei kannata edes yrittää. Lukea voi onneksi aina.

Kävin Tipotien terveysasemalla. Luin lääkärin vastaanottoa odotellessanikin. Terveysasema on valtava kuparipäällysteinen temppeli. Odotushuoneen ikkunasta näkyy Näsijärvi. Vaikka tilaa on valtavasti, ei potilaita vai pitäisikö sanoa asiakkaita näkynyt. Tai näin yhden äidin lapsineen. 

Minut kutsuttiin sisälle vastaanottohuoneeseen täsmälleen sovittuna aikana. Lähtiessäni sanoin "Olen tyytyväinen vastaanottoon, kiitos". Olin palautteessani melko rehellinen. 

Minulla on uudet hiukset ja uusi hiusharja. Entinen näytti jätteidenkäsittelylaitoksen materiaalilta. Siihen kietoutuneista hiuksista ja törkeän näköisestä harjasta saadaan ihan kivasti lämpöenergiaa. 

Sokoksella myyjä kysyi mitä etsin (seisoin hiusharjatelineen edessä). Sanoin etsiväni hiusharjaa, jota voisin käyttää föönatessa. Myyjä ohjasi minut toisaalle, hyllylle, jossa makasi hiusharjoja omissa tyylikkäissä laatikoissaan. Nainen availi laatikoita ja esitteli harjoja. Ostin parikymppiä maksavan hiusharjan (se maksoi enemmänkin, mutta sinä päivänä tuotteista sai kahdenkymmenen prosentin alennuksen). Omistan hiusharjojen Ferrarin tai ehkä Teslan.

Tänään kirjastosta tuli ilmoitus, että tilaamani Tarot-kirja on saapunut.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ferrari on autojen Bamix.

Iso moottori, urheiluauton moottori, V12 - siis 12 sylinteriä. Vähän niin kuin Spitfiren Merlinissä tai Me109:n DB-moottorissa. Luulisi sen äänenkin kertovan voimasta, samaan tyyliin kuin tiikeritankin V12 Maybachin meteli.

Vaan ei ole luulo tiedon väärti, ferrarin moottori vinkuu kuin bamix. Takavuosina joku NHL-pelaaja toi manseen semmoisen ja ajeli keskustassa. Ei tuonut mieleen voimavaunua, toi mieleen vinkuvaunun.

On se hyvä, etten innostunut lätkästä ...

ICT-ukkeli

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Bamix on tuttu, muu on minulle vierasta kieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Heh, luulisi reippaan urheiluauton ärjähtävän kuin jellona - tai edes kuin panteri. No, ferrari vinkuu kuin hiiri, ei edes mourua kin kissa, ei ole menossa "keuruulle!".

Tiikeritankki ärjyi - ei se ääni erikoisen kova ollut. Olipahan vaan omanlaisensa, tunnistettava. Kuulemma amerikkalaisten tankkien - sherman - miehistöt sen starttiäänen aamulla kuulessaan menivät mietteliäiksi. Vastassa on raskas tankki, raskain tankki joka on vaikea tuhottava shermanin tykillä ja jonka hirveä 88 mm tykin ammus menee shermanin panssaristä läpi kuin märästä pahvista. Yhden tiikerin tuhoamiseen tarvittiin kymmenen shermania. Se kymmenes tankki miehistöinen jäi henkiin.

Maybach oli aluperin Zeppeliinin moottorintoimittaja.

ICT-ukkeli

Anonyymi kirjoitti...

Omaa tukkaani ei riitä harjattavaksi asti, mutta pitipä uteliaisuudesta googlettaa tämäkin asia. Sokoksella näyttää kallein hiusharja (luonnonharjaksista, minkä luontokappaleen karvoista sitten ikinä onkaan kyse) maksavan 85,90€.

Mutta ei se vielä mitään! Googlen algoritmi (verkko)kauppasi minulle myös useita parinsadan euron harjoja ja kalleimpana 380€ maksavaa välinettä. Tässä valossa pari kymppiä alkaa vaikuttaa suorastaan edulliselta hinnalta, melkeinpä hiusharjojen Skodalta tai Nissanilta.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Totta, en tullut ajatelleeksi. Tämä ei ollut luonnonharjasta, jotain muovia varmaan. Pakkauslaatikko oli kuitenkin hieno.