torstai 9. helmikuuta 2023

Tarot

Yritän kirjoittaa kahden viikon ajan Tarot-pakasta vetämistäni korteista. En välttämättä aina blogiin kuitenkaan. Sain tehtävän kirjoituskurssilta.

Tarot-korttipakkoja on erilaisia ja monet niistä kauniita. Perinteisesti pakassa on 78 korttia. Nyt ei ole tarkoitus ennustaa, vaan harrastaa itsetutkiskelua, luoda henkilöhahmoja ja tarinoita sekä tutustua kortteihin.

Päivän Tarot- kortti: 

Punamekkoinen nainen istuu järven rannalla tai ehkä ranta on kaukana.  Vai onko rantaa ollenkaan, ota tuosta selvää, onko se kuitenkin unen ranta. En välttämättä lähtisi sinne asti kävelemään. Kortin rantaan ei ole luottamista. 

Se mitä ensin luulin metsäksi onkin ruohikkoa. Punamekkoinen on taittanut polvensa ja istuu jalkojensa päällä. Minulle tuo istuma-asento on hankala ainakin pitkän päälle, mutta ehkä nainen on istunut vain hetken. Naisen hiukset on sidottu poninhännälle. 

Punapukuinen on peittänyt kasvonsa käsillään ja näyttää siltä, että hän suree jotain. Mutta mitä? Korttiin on piirretty sängynpäädyn ääriviivat. Naisen vieressä on tyyny, jolle hän on mahdollisesti aiemmin päänsä painanut. Todennäköisesti hän ei ole nukkunut kovin hyvin (en minäkään, mutta se ei liene uutinen, maanjäristys on uutinen, sota on uutinen, koirien haukkumisesta saatu sakkotuomio on uutinen, huonounisuuteni ei ole sitä). 

Naisen ympärillä lentelee pahaenteisen mustia lintuja ja yksi valkoinen puoliksi läpinäkyvä lintunen. Lintujen tunnistaminen ei minulta onnistu, eikä sitä nyt vaadita. Vaalea lintu lienee toivon vertauskuva, mustien suhteen on ylivoimatilanne, mutta siitäkin on mahdollista nousta, ainakin jääkiekossa. 

Monisteen mukaan kortin kuvaamia elementtejä ovat ilma, ajatukset, logiikka, järki ja analyyttisuus. Korttiin on piirretty numero yhdeksän, joka monisteen mukaan tarkoittaa sadonkorjuuta ja yksin olemista. Vuodenaikaan nähden voitaneen sadonkorjuu pyyhkiä yli (ellei kyse ole vertauskuvallisesta sadosta). 

Voisiko kuva tarkoittaa, että unessa käsittelee päivän tapahtumia. Onko valkoinen läpikuultava lintu seuraava päivä? Vai maaliskuu? Olenko täysin hakoteillä (ei kuulemma voi olla, sillä kaikki tulkinnat ovat sallittuja). 

Kuljetan aina välillä kortin kirkaan valon alle ja huomaan jotain uutta. Kun valkoinen lintu räpyttää siipiään, se jättää ilmaan valoisat jäljet, mustat linnut vetävät hiilellä piirretyt viivat. 

Nyt opiskelin lisää, miekat voivat tarkoittaa omien rajojen vetämisen matkaa. Heiluttelen ehkä miekkoja nyt vähän liikaakin.



Ei kommentteja: