maanantai 1. tammikuuta 2024

Tylsää vuotta 2024!


Selma Vilhusen
elokuva Neljä pientä aikuista kertoo trendikkäästä aiheesta, avioliiton avaamisesta uusille kumppaneille.

Elokuva alkaa avioparin rakastelukohtauksella, josta välittyy pariskunnan keskenäinen lämpö ja rakkaus. Julian ja Matiaksen avioliitto ei suinkaan ole väljähtänyt. 

Nyt takerrun sanaan pariskunta. Miksi kunta? Kunta on paikallishallinnon yksikkö (Wikipedia).

Pian Julialle paljastuu, että Matiaksella on toinen nainen. Raivottuaan ja itkettyään Julia hommaa avoimien suhteiden opaskirjat ja he päättävät avata avioliittonsa. 

Elokuvassa ei avoimia suhteita glorifioida, mutta niitä ei myöskään todeta mahdottomiksi. Mietin, että lasten kannalta se voisi olla parempi kuin avioliitto, jossa on vain ne kaksi aikuista, jotka eroavat heti kun rakastuvat johonkin toiseen.

Neljää pientä aikuista mainitaan draamakomediaksi, mutta erityisen humoristinen se ei ole. Parissa kohdassa naurahdin. 

Pidin näyttelijöistä, erityisesti ihanasta Pietu Wikströmistä

Elokuvan jälkeen kävimme N:n kanssa Plevnassa puimassa näkemäämme. Mietittiin uuden vuoden lupauksia ja luvattiin käydä useammin  viinilasillisilla. 

Luin Hesarista jutun, jossa toimittaja oli päätynyt kahden vuoden ajan listaamaan päivittäin kolme kiitollisuuden aihetta. Lupaan tehdä samoin, vaikka se onkin pessimistisen luonteeni vastaista. 

Olen kokeillut samaa ennenkin, mutta se on melko pian alkanut tuntua teennäiseltä varsinkin kun niitä valituksen aiheita tuntuu maailmasta löytyvän enemmän kuin kiitollisuutta herättäviä asioita. Ei tarvitse kuin lukea lehtiä, niin ymmärtää miksi.

Tänä aamuna olen kiitollinen siitä, että olen kotona, minulla ei ole krapulaa ja olen nukkunut hyvin. Jos ajattelen viime vuotta, niin olen kiitollinen siitä, että se oli sopivan tylsä. Tylsyyttä ei osata arvostaa tarpeeksi. Sen arvon ymmärtää vasta kun alkaa tapahtua.

5 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Tuo on hyvä uuden vuoden lupaus, jollaisia voisi tehdä enemmänkin. Aon ottaa mallia ja luvata itselleni kaikenlaista hyvää mieltä tuottavaa.

Olet oikeassa tuossa, miten romanttiseen rakkauteen perustuva kahden ihmisen liitto on usein lapselle turvaton. Olen seuraamassa erotapausta, jossa juuri tämä tilanne ja lapsen maailman hajoaminen.

Anonyymi kirjoitti...

Tylsä on uusi musta.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Marjatta: Lupaukset tahtovat jäädä. Varsinkin sellaiset "aloita liikunta" ja "laihduta" -tyyppiset. Sinunkin lupauksesi on oikein hyvä. Saattaa jopa onnistua.

Anonyymi: Tylsyys on aina muodissa, ainakin joissain piireissä.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan meillä pariskuntien lisäksi myös paliskuntia! Ja kasvi-, eläin- ja sienikunnat, sukukuntia, seurakuntia, kuppikuntia, lautakuntia ja yksi Satakuntakin.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Totta!