lauantai 30. elokuuta 2014

Lauantain toimia

Lasse Hallsrömin elokuva "Herkullinen elämä" kertoo intialaisesta perheestä, joka päätyy auton jarruvian vuoksi pienelle ranskalaiselle paikkakunnalle. Perhe perustaa ravintolan ja tietty vastapäätä tasokasta ranskalaista Michelin-tähti ravintolaa. Riitaahan siitä tulee, mutta kuten arvata saattaa kaikki päättyy hyvin. Elokuvaan on saatu tähtinäyttelijä Helen Mirren, joka näyttelee tasoravintolan kolkkoa omistajaa. Perinteisen viihde-elokuvan tapaan heti alussa tietää, ketkä saavat toisensa. Tästä elokuvasta puuttuu kuitenkin se liikuttavuus ja nokkeluus, joka parhaista genren elokuvista löytyy. Sopii hyvin irtokarkkien kanssa nautittavaksi. Vaara: alkaa tehdä mieli intialaista ruokaa.

Roller Derby on laji, jossa nuoret naiset (ja vähäisemmässä määrin miehet) luistelevat perinteisillä neljän pyörän rullaluistimilla sisätiloissa ympyrää. Yksi joukkueen jäsenistä yrittää ohittaa toisen joukkueeen. Toinen joukkue yrittää estää etenemisen ja oma joukkue tietysti auttaa ohituksessa. Luultavammin lajissa on hienouksia, joita en ymmärrä, mutta jotensakin näin se menee. Tyttäreni toimi ottelussa yhtenä tuomarina, joten olihan se pakko nähdä. Yksi pelaaja oli melkoinen jyrä, suorastaan pelottava. Tapasin samalla pikaisesti tyttären uuden naisystävän.

Kävin teekaupassa. Teen keitto on taidetta. Musta tee virkistää jos sitä hauduttaa kaksi minuuttia, mutta rauhoittaa jos haudutusaika on kolme minuuttia. Jos vihreää teetä varten keittää vettä vedenkeittimellä, niin litrasta kiehunutta vettä kaadetaan kaksi desilitraa pois ja valutetaan tilalle hanasta kylmää vettä. Tuolloin saavutetaan juuri oikea veden lämpötila eikä liemestä tule kitkerää. Edellä mainitut viisaudet ovat peräisin teekauppiaalta.

Ei kommentteja: