tiistai 26. tammikuuta 2016

Pienoisnäytelmä

Teen työtä hoitajan kanssa, joka on ahkera ja empaattinen. Olin aiemmin joustava, jolloin minusta tykättiin ja työpäivät venähtivät.

Esitämme lähes joka päivä saman pienoisnäytelmän

"Tämä potilas soitti. Hän on niin kipeä, mitä tehdään?"

Minä (ikävä ihminen) sanon

"Käske mennä päivystykseen/ omalle lääkärille/ työterveyshuoltoon"

"Kun se sanoo, ettei sinne pääse"/ "Etteivät ne siellä mitään tiedä".

Tunnen jatkuvasti huonoutta siitä, etten ota kaikkia ylimääräisiä potilaita joita tarjotaan. Hoitaja on ikäänkuin moraalinen voittaja, sillä hän ajattelee sairasta ihmistä, kun minä  ajattelen vain itseäni ja sitä, että maanantaina on jumppa ja tiistaina menen S:n kanssa lenkille ja keskiviikkona ja torstaina haluan maata sohvalla ja lukea ja sitten onkin jo viikonloppu.

7 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Heidi, nämä sinun päivityksesi kruunaavat päiväni!

Nimetön kirjoitti...

Vaan ihminen se olet sinäkin eikä sun tartte kaikkea jaksaa. Onhan teitä lääkäreitä jos ei nyt pilvin pimein mutta sen verran että jos ei yhden pakeille pääse, niin toiselle sitten. Vähän sama juttu kuin rakkaudessa: Toinen kun hylkää niin toinen ottaa. Niin se vaan menee joten älä tunne huonoa omaatuntoa.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

"Jos yksi jättää ja toinen pettää, niin kolmas ystävä on. Vaan muista hän on kyyneliisi täysin viaton..." (Aulikki Oksanen)

Nimetön kirjoitti...

Googlettelin tuon Oksasen, hääp näköjään laulaakin ja tuntuu olevan muutenkin monipuolinen nainen. Oletuksena että kuukkeloin oikean Oksasen.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Minusta tuo hoitaja toimii hiukan ikäväsi sinua kohtaan. Hän kyllä tietää työaikasi - miksi sinun pitäisi polttaa itsesi loppuun ylenmääräisellä työllä? Varatkoon aikansa ajoissa ja kamalan kipeät äkkinäiset Acutaan.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Oikein kuukkeloitu.

Tuo hoitajakin on paineen alla, kun potilaat ottavat yhteyttä.

Hoo Moilanen kirjoitti...

No onhan se vähän niinkin. Mutta mukavampi hänelle itselleen on esiintyä potilaiden / asiakkaiden (kummista mahdetaan puhua) silmissä joustavana kuin vastata lähes automaattisen ystävällisesti kaikille kyselijöille, että valitettavasti Heidin seuraava vapaa aika on silloin ja silloin. Erityisen "helpoksi" nykykäytännön (jokakertainen anelu sinulta) tekee se, jos sinun ylimääräiset potilaasi eivät keikauta / keikauttaisi hänen työaikaansa.