torstai 27. syyskuuta 2018

Ihmiskoe

Kun tänä aamuna kävelin aleksanterinpuiston poikki, seisoivat kaikki lehmukset jämäkästi omilla paikoillaan. Tunnin kuluttua yksi puista makasi kävelyreitillä. Lehmuksen raadon vieressä seisoi nainen, joka kertoi kuulleensa takaansa rytinää ja huomanneensa puun katkeavan. Mies läheiseltä ratikkatyömaalta käveli tarkastelemaan onnettomuutta. Ratikkamies sanoi naiselle, ettei tämän kannata lotota tällä viikolla. Mitä tekemistä puun kaatumisella ja lotolla on toistensa kanssa? Molemmat ainakin sattuvat harvoin kohdalle.

Olen katsonut netistä tositelevisio-ohjelmaa Ensitreffit alttarilla. Tulee mieleen, että kyse on kammottavasta ihmiskokeesta. Yksi aviopari vieraileekin "häämatkallaan" Auchwitzissä. Eräs nuori morsio itkeskelee ahdistustaan. Itkujen välillä asiantuntijat kommentoivat parisuhteiden dynamiikkaa. No on siinä onnenhetkiäkin.

Tähän aikaan vuodesta tulee mieleen, että pitäisi matkustaa johonkin. Ei vaan tiedä minne, eikä oikeastaan saisi matkustaa millään kulkuvälineellä, ettei maailma tuhoudu. Ja tuhoutuuhan se joka tapauksessa.

Ei kommentteja: