sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Kookosvettä

Saunoin eilen ystävän (ja kurssikaverin) luona. Saunajuomaksi nautimme puhdistavaa kookosvettä. Tähän on tultu. Tölkkiin pakatussa litkussa häivähti taannoisen hedelmäpommijugurtin tunkkainen jälkimaku.

Yhä useampi kaveri on jättänyt alkoholin kokonaan tai osittain vaikka sen käyttöön ei ole suurempia ongelmia edes liittynyt. Nousuhumala on huonontunut ja toisaalta nykyään arvostaa virkeitä reippaita aamuja. Osasihan niitä ennenkin pitää arvossa, mutta illan riekkuminen oli välillä tärkeämpää.

Aamun Hesarissa oli artikkeli naisesta, joka on menettänyt lääkärinoikeutensa päihdeongelmien vuoksi. Useinhan sellaiset jutut huomataan, mutta niihin puuttuminen on vaikeaa. Ongelmien toivoo katoavan ilman että tarvitsisi tehdä mitään. Olen kohdannut työurani aikana pari naiskollegaa, jotka ovat sortuneet viinaan tai lääkkeisiin. Heidän ulkoinen olemuksensa on säilynyt loppuun saakka huoliteltuna. Ammatin menetyksen jälkeen he ovat menehtyneet nopeasti ja on tuntunut kuin heitä ei olisi koskaan ollutkaan. Mikä tiedon, taidon ja inhimillisen elämän menetys.

Hesarissa on selvästi meneillään alkoholiongelmat eri ammateissa projekti. Ensin käsiteltiin Finnairin työntekijät, nyt on siirrytty lääkäreihin. Ketkä seuraavaksi? Opettajat? Ruskeaan pukuun pukeutunut matematiikanopettajani näytti kroonisen krapulaiselta ja haisi tupakalle kolmanteen penkkiriviin saakka.

Onko hedelmäpommijugurttia vielä myynnissä? Pitää hankkia kyseistä tuotetta ja tarkistaa muistuttaako ruokatarvikkeen jälkimaku puhdistavan kookosveden makua.

Ei kommentteja: