keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Eipä muuta tänään

Kärsin ajoittain lakritsitaatelihimosta. Opin viime viikonloppuna, että niitä voi valmistaa ihan itse. Ostetaan taateleita, ostetaan lakritsijauhetta ja sekoitetaan edellä mainitut tarvikkeet. Syödään. Katsotaan peiliin ja havaitaan naaman olevan ruskean jauhon peitossa.

Olen jo muutaman kuukauden ajan käyttänyt lenkkarityyppisiä nauhakenkiä, avannut nauhat, taistellut kengät jalkaani (hankalaa) ja sitonut nauhat nätille rusetille. Huomasin eilen, että nauhat ovat vain koristeet. Kengät on ihan yhtä hankala pukea avasi nauhat tai ei.

Mistä johtuu, että kun varaa kirjastosta kirjoja, niin ne tulevat yhtä aikaa? Varaukset olen tehnyt yksi kerrallaan ja aivan eri aikoihin. Kaikkiin kirjoihin on ollut ihan erilaiset jonot. Kyseessä on jonkinlainen kirjavarausahneen kirous.

Nukkuva kissa on suloinen. Sohvaa raapiva kissa on vähemmän suloinen, mutta sellainen ikävä himo kuuluu monen kissan luonteeseen. Ne eivät pysty pitämään kynsiään irti huonekalujen verhoiluista, mutta karttelevat raapimapuuta.  Yöllä naukuva kissa on paska kissa. Kerttu nukkuu tuossa vieressäni ja tuhisee jotenkin kovin inhimillisesti. Epäilen, että yksinäiset ihmiset hankkivat kotieläimiä niiden hengityksen takia. On jotenkin zeniläinen kokemus kuunnella kissan unta.
1 kommentti:

Leena Laurila kirjoitti...

Meidän mäyris oli muuten hiljainen nukkuja, mutta se saattoi haukahdella unissaan, aika äänekkäästikin. Siihen heräsi muttei voinut kiukustua kun se oli aika liikuttava ja syvässä unessa. Uni vaan oli ilmeisen mukaansatempaava.