lauantai 6. lokakuuta 2018

En siivoa

Sarjassamne lauantaihuvit:

Ylen lukupiirissä keskustellaan Matti Yrjänä Joensuun kirjasta Harjunpää ja rautahuone. Lukijat saavat soittaa studioon. Ensimmäinen soittaja luuli soittavansa Puhelinlangat laulaa -ohjelmaan ja hänellä olisi ollut joku levytoive, joka jäi nyt toteutumatta. Nainen oli kuitenkin lukenut kirjailijan dekkarit ja toivoi kovasti, että mies kirjoittaisi lisääkin (Joensuu kuoli 2011).

Tein pastaa, johon laitettiin öljyyn säilöttyjä savustettuja simpukoita. Hulautin koko purkillisen öljyn kastikkeeseen (puolikkaaseen annokseen, jonka valmistin, olisi kuulunut laittaa öljyä 1 rkl). Miten voikaan tuollainen öljymäärä väsyttää. Olen sitä mieltä, että ohjeen mukaan tehty pasta olisi ollut kuivaa ja tarttunut ruokatorveen, kun tämä taas hulahti alas ihanan vaivattomasti.

Kirjoitin Metson hiljaisessa huoneessa. Nimi tuo mieleen uskonnolliseen hiljentymiseen tarkoitetun tilan.

Katsoin kaksi osaa ruotsalaissarjaa Meidän aika.

Luin Edward St Aubynin romaania Loistava menneisyys. Päähenkilö, Patric Melrose tykittää suoneen heroiinia pikkuisen likaisilla välineillä. Kyse vaikuttaa olevan kemiallisen tasapainon tavoittelemisesta, jossa aseina toimivat alkoholi, kokaiini, amfetamiini ja hepo. Annosteluohjeita ei ole. Lukiessa tuli huono olo.

En siivonnut vaikka olisi pitänyt. Enkä siivoa.

3 kommenttia:

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

En minäkään siivoa jos et sinä.
Laitoin parvekkeelle "jouluvalot", vaidoin keittiöön 2-osaisen pistorasian 4-osaiseksi, kolusin kolme kirpparia läpi ja honkkarin.
Laiska töitään luettelee, tosilaiska kirjoittelee ne toisten ihmisten blogeihin.

Mukavaa loppuvkl sulle sinne, Heiri. :)

Leena Laurila kirjoitti...

Patrick Melrosen huumeinen aika St Aubynin romaanissa osoittaa hyvin sen tosiasian, että kun jonkun asian tuntee juurta jaksain, omakohtaisesti, siitä osaa myös kirjoittaa hyvin, se jolla ylipäänsä on alalle lahjakkuutta. Se osa on minusta kuitenkin noista kirjallisesti ihan parasta, se vie mukanaan. Kuten sanot, alkaa voida huonosti, niin syvälle se teksti vie.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Se riippuvuus tuntuu siinä määrin, että alkaa huolestua onko miehellä riittäväst rauhoittavia ja stimuloivia aineita. Ja pysyykö hotellihuone kasassa.