keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Kulttuuririippuvuus

Istuin aamulla sateen kastelemalle pyörän satulalle ja parin ensimmäisen potilaan ajan persaukseni oli sitten läpimärkä ja jäässä. Syksy on silkkaa eloonjäämistaistelua pimeitä pyöräteitä sutien ja ratikkatyömaita väistellen.

Näin tänään Frenckell-näyttämön lämpiössä pari tuttua ja sanoin hieman häpeillen "Olin täällä eilenkin". Eikö tämä täytä jo riippuvuuden kriteerit, yritän peitellä kulttuuritapahtumiin osallistumista.

Eilen näin siis Hesarin Musta laatikko -esityksen. Idea kuulostaa tylsältä: yhdeksän toimittajaa käy vuorotellen kertomassa jonkun sellaisen tarinan, jonka voisi lukea sanomalehdestä. Taustalla vilistävät kuvat ja videot. Esitys oli kuitenkin kiinnostava ja liikuttavakin.

Olin luokkakaverini M:n (olemme ikuiset luokkakaverit vaikka kouluajoista on jo hetki vierähtänyt) kanssa paikalla ja pääsin hänen kyydissään kotiin. Autossa huomasin, että minullahan on väärät hanskat ja kotona löysin vielä omat hanskani takin taskusta. Tuottoisa reissu.

Tänä iltana katsoin Hannu Salaman Siinä näkijä missä tekijä romaanin pohjalta tehdyn näytelmän. Ennen väliaikaa kaikki tuntui vähän sekavalta vaikka olin kirjankin lukenut, mutta vessatauon jälkeen saatiin ihan oikeaa draamaa. Joku kirjoitti blogiinsa, että TT tekee kaikesta musikaalia ja siltä tässäkin alussa tuntui vaikka pidinhän minä siitä musiikistakin.

Lupaan, etten mene huomenna lähellekään teattereita. 

2 kommenttia:

Leena Laurila kirjoitti...

Onhan se hienoa asua kaupungissa, jossa kulttuuritarjonta on noin vilkasta kuin Tampereella. Turkulainen seuraa kateellisena. Minusta tuntuu, että täällä vain rakennetaan vanhoille telakka-alueille loft-asuntoja, kun sinne voisi joskus suunnitella jotain uutta kulttuurijuttuakin, nykytaidetta, elokuvaa, teatteria etc. Ja kaiken lisäksi on revitty auki koko kauppatori toriparkin tieltä. Lähellä oleva parkkihalli on kuulemma usein aika tyhjä. Näin meillä Turussa..

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Musta laatikko tulee Turkuunkin. Tämpere on ihan mainio kulttuurikaupunki.