perjantai 8. maaliskuuta 2019

Piitles-tyyny

Ystäväpariskunta tuli kylään ja sain S:ltä lahjaksi Piitles-tyynyn, jonka hän on omilla kätösillään kirjaillut.  Aloitin aamuni tyynyn kuvioita ihailemalla, kunhan olin ensin kiroillut Kertun, joka herätti minut viiden jälkeen ja nukkuu nyt makeasti. Tyynyn kuvat on kerätty eri Beatles-albumeista. Voin olla varma, ettei kenenkään muun sohvaa korista ihan vastavaa käsityö. 

S ja E osallistuivat ensimmäistä kertaa Filkkareille ja jännitin, ovatko elokuvat hyviä ja pitävätkö he niistä. Jos olisi ollut mahdollista olisin henkilökohtaisesti valinnut jokaisen filmin, mutta tämä oli nyt arpapeliä. Lyhärit olivat hyviä ja sitten vähän huonompia. Näimme elokuvia Ranskasta, Australiasta, Italiasta, Japanista, Puolasta, Englannista, Venäjältä, Nepalista, Azerbaidzanista ja Romaniasta.

Mieleeni jäivät varsinkin lyhytelokuva mieleltään järkkyneestä isästä (All these creatures), jäniksenkorvaisesta nuoresta miehestä (Bunny) ja romanialaisesta isästä, jonka poika kirjoittaa kirjeen joulupukille (The Chistmas gift).

Haluaisin unohtaa dokumentin tanskalaisesta eläintarhasta, jossa eläintarhan työntekijät pilkkovat hymyillen ja välillä naureskellen leijonaa, joka on tapettu, koska se on "ylimääräinen".  Tilaisuutta seuraavat lapsikatsojat ja heidän kameroiden kanssa heiluvat vanhempansa. Työntekijöiden toiminta tuntuu ruumiin häpäisemiseltä (In a lion). 

Tänään tulee K ja Filkkarit jatkuvat.

2 kommenttia:

Ana kirjoitti...

Siis oikeasti kirjailtu tuo tyyny, ei printtiä? KUNNIOITAN!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Ihan oikeasti.