tiistai 6. elokuuta 2019

Lion, Tampereen teatterikesä


Juha Hurme sanoi Tampereen teatterikesän avajaispuheessa, että näyttelijän ammatti on enää niitä harvoja fyysisesti raskaita ammatteja. Siltä se tässä esityksessä (Lion) näytti. No oliko tämä ollenkaan teatteria vai kuitenkin sirkusta. Tampereen työväenteatterissa sitä kuitenkin esitettiin. Sovitaan, että sirkustyökin on rankkaa.

Marc Gassot hikoili esityksen ajan kuin juoksisi 400 metrin aitoja. Hän oli jatkuvasti yksin näyttämöllä tai olihan siellä myös Kari Sinkkosen yhden miehen sirkusorkesteri ja käväisi estradilla pari yleisön edustajaakin.

Esityksellä oli pitkä nimi  "Lion -The Weird and Magical Abracadabra Show" ja se sisälsi klovneriaa, jogleerausta, pantomiimia sekä anarkistista, mustaa huumoria. Jännää miten ihminen voi muuttua leijonaksi ja seuraavaksi kulkea uskottavasti leijonan suoliston läpi.

Siteeraan Tampereen teatterikesän sivuja "Vahingossa opintojensa kautta miimikoksi päätynyt Marc Gassot sai inspiraation Lion-esitykseen myyräkuumeen kourissa. Taiteilija kertoo alkaneensa saada mieleensä kuvia esityksestä houreunissaan." Näin sympaattisen taideteoksen voi saada aikaan myyräkuumeessa! (Tämä on nyt blogistin ja lääkärin kommentti).

Viidyttävä, esitys, jossa ei ollut tyhjiä hetkiä ja joka jaksoi toistuvasti yllättää ja naurattaa. Hyvä alku henkilökohtaiselle teatterikesälleni.

Kuva Tampereen teatterikesä.

Ei kommentteja: