lauantai 5. syyskuuta 2020

Melko vähäinen haitta

Nykyään on sopimatonta matkustaa edes vieraaseen kaupunginosaan saati kaupungista toiseen. Reitti suunnitellaan sen mukaan missä virukseen törmääminen on epätodennäköisintä. Ei kerrota matkasta Facebookissa. 

Tulin eilen luokkakaverin kyydissä Kuopioon. Nautimme pikaisen aterian Jyväskylässä Alvar Aalto -museossa. Aiemmin olisimme valinneet ravintolan, jossa moni muukin syö, nyt iloitsimme siitä, että olimme ainoat asiakkaat. 

Ruoka oli oikein hyvää ja hintaan kuului kahvi. Kun kysyin, missä kahvi on, nainen tiskin takaa vastasi, että ei missään. Hän kantoi kuitenkin sumpit eteemme, joten jossain sitä täytyi olla. 

Pandan tehtaanmyymälään Vaajakoskella päästettiin vain muutama asiakas kerrallaan.  Muut makean ystävät seisoskelivat ulkona jonossa lakuostoksille pääsyä odottelemassa. 

L kertoi, että mökillä minkit olivat syöneet lokin poikaset (lokin nimi on muuten Patrik) ja tikka syötti poikasilleen pääskysen munat kesken hautomisen. Tähän verrattuna korona on tällä hetkellä suorastaan vähäinen haitta. 


4 kommenttia:

ketjukolaaja kirjoitti...

Kiinnostaisi kuulla oletko Kuopion vierailusi aikana nähnyt ja miten monta maskilla naamansa peittänyttä. Siilinjärvellä oli viikolla kaupassa yhdellä miehellä maski ja tänään näin kylillä vissiin isän poikansa kanssa maski päällä kummallakin.

Melko vähäiseltä siis vaikuttaa Siilissäkin. Kuopion jalkapallo-otteluissa ei juuri maskeja ole näkynyt. Käsidesiä kyllä kaikkialta löytyy ja sitä käytetään yleisesti.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Luonto on julma.

Totta, virusta pakoillessa sankari-ihminen on se, joka poteroituu kotiin. Ja jos kertoo käyneensä jossain, niin pitää selittää miksi ja miten varovainen oli.

Kevättalvella minulla ei ollut mitään vaikeutta eristäytytä, sattui vielä keuhkokuumeesta (koronastako?) toipuminenkin yksiin sen hallituksen määräämän poikkeustilan kanssa, mutta nyt olen liikkuvampi, käyn elokuvissa ja lounaspaikoissa sekä kahviloissa ja kutsun yökylään toispaikkakuntalaisia. Meillä ei ole Kymenlaaksossa ollut yhtään todettua tartuntaa 2,5 kuukauteen, ja elokuvateattereissa on muutoinkin aina väljää, siksi varmaan rento ote. Kertaakaaan en ole käyttänyt maskia, vaikka niitä tuli hankituksi sekä kankaisia että kertakäyttöisiä, mutta ei kai ole ollut tarpeenkaan, koska olen päässyt henkilöauton kyydissä minne olen halunnut eikä tapanani ole käydä yökerhoissa :D.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Ketjukolaaja: En ole käynyt ollenkaan kaupungilla, joten en ole nähnyt maskeja. Luokkakavereiden kanssa tavattiin yhden luokkakaverin pihalla Kettulanlahdessa ilman maskeja. Meitä oli paikalla kymmenen.

Marjatta: Teillä on tosi hyvä tilanne, ei Tampereellakaan huono ole. Olen elänyt aika normaalia elämää sen alun eristäytymisen jälkeen. Junassa olen käyttänyt maskia ja kaupungilla maskeja näkee jonkin verran.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Tuo käsidesi on hyvä asia ihan tavallisten kausiflunssienkin takia. Luultavasti ne jäävät, ja nehän onkin monessa paikassa ihan pysyvän näköisesti, vankasti lattiassa.