keskiviikko 29. syyskuuta 2021

Rokokokotus

Kävin taas kuntosaliryhmässä hankkimassa kipeät lihakset. Meitä oli tällä kertaa kuusitoista ja käyttäydymme ihan kuin sinä viattomuuden aikana ennen koronaa. Kaikki varovaisuus oli kaikonnut. Oletan, että osallistujilla ja ohjaajalla ovat rokotukset kunnossa, mutta varma en voi olla. Nainen, joka toivoi meidän etenevät laitteelta toiselle pituusjärjestyksessä, valitti taas sitä, että hän joutuu säätämään vimpaimia. 

Pirkanmaalaisista yli 12-vuotiaista 80 000 ei ole ottanut ensimmäistäkään koronarokotetta. Koko maassa rokottamattomia on 800 000. Rokottamattomat voi kuulemma jakaa epäröiviin, kriittisiin ja vastustajiin. En tunne ainoatakaan lääkäriä, joka ei olisi ottanut rokotusta. Eniten minua hämmästyttävät ihmiset, jotka pitävät rokotusta salaliittona. Salaliittoon pitäisi kuulua valtava määrä ihmisiä monessa maassa: lääkefirmojen henkilökuntaa, terveydenhuollon ammattilaisia, tutkijoita, rokottajia ja päättäjiä. Sellainen on täysin mahdotonta.

Suunnittelen lähteväni ratikalla Kalevaan ostamaan uutta hellaa. Entinen kyllä paistaa, mutta samalla grillivastukset kuumenevat, joten paistokset saavat turhankin tumman pinnan. Kiertoilmauunisysteemi kyllä toimii, mutta koko asunto lämpenee samalla merkittävästi, joka ei toisaalta ole huono asia. Levyt lämpenevät hitaasti. Voisin ajaa hellaostoksille pyörälläkin, mutta on kiva kokeilla miten ratikka toimii tällä matkalla.

5 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Minua alkoi jo huolettaa kakkosrokotuksen tehon vaimeneminen. Juuri kun on päässyt vähän vapautumaan, niin tulee syksyn kausiflunssa. Se ja rokottamattomat ei ole hyvä yhdistelmä heikommalle uutta tehosterokotetta tarvitsevalle.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Puoli vuotta tehosteesta ainakin sitä tehoa luvataan (vähintään) ja tuskin se sitten heti romahtaa. Sairaaloiden teho-osastoilla ei ole kahdesti rokotettuja. Pakko luottaa siihen. On ollut vapauttavaa käydä tuossa ryhmässä. Ajattelen, että jos nyt ei mene, niin milloin sitten.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Joo, minäkin käyn harrasteryhmissä, elokuvissa ja lounaspaikoissa.
Välillä käyn vilkaisemassa netissä ympäristön altistumispaikkoja - ihan niitä samoja, joissa olen itsekin käynyt, mutta ei ole järkevää piilotella enää, enkä jaksa.
Maskikin meinaa välillä unohtua. Sen käyttämistä aion jatkaa, vaikka ei enää edellytettäisikään, koska flunssakausi on ehkä kohta käsillä, vai olisko se saatu estetyksi, vaikka onkin vähän höllätty.

Anonyymi kirjoitti...

Rokotusten vastustailla on mielenkiintoisia näkökantoja:

Viruksia ei ole, koko korona on d-vitamiinin puutostauti. Aha, mistäs syystä puutostauti alkoi oireilla samalla, uudella tavalla? Entäs mikä puutos leviää puremien välityksellä - rabies?

Rokote on salaliitto ihmiskunnan tappamiseksi. Aha, todisteet? Kuolleisuustilastoista ei löydy.

Rokote on testaamaton, uudelainen tuote. Niitä on vasta alun toista miljardia pistetty, mikä lie riittävä testausmäärä?

Ensi viikolla saan kolmannen rokotuksen. Jokohan sen mukana tule toimiva 5G-siru.

ITC-ukkeli

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Koko salaliitto on mahdoton (kuten tuossa kirjoitinkin), sillä salaliittoon on mahdotonta ottaa niin paljon ihmisiä kuin rokotussalaliittoon tarvittaisiin.