keskiviikko 19. tammikuuta 2022

Etäjumppa

Tein Työväenopiston Kehon liikkuvuus ja voima -jumpan videolta. Suoritusta varten asettelin padini valokuvatelineeseen makuuhuoneen lipaston päälle. 

Ohjaaja aloitti jumpan varastolta näyttävässä tilassa ja jumpan loppuosa oli kuvattu ohjaajan olohuoneessa. Olohuoneen sisustus oli haalea ja hieman persoonaton. Vaalea matto ja verhot, valkoiset seinät ja televisiotaso. 

Itse jumppasin makuuhuoneen lattialla. Kattolamppu sai pari osumaa pään yläpuolella heiluvista käsistäni, lattialiikkeissä vasen käsi ei mahtunut tekemään täyttä liikerataa vaan pysähtyi sängynjalkaan. Huomasin, että pitäisi imuroida. 

Opin uuden liikkeen: Leveä kuminauha asetellaan takaraivolle, kuminauhaa vedetään molemmilla käsillä ja samalla takaraivoa painetaan kuminauhaa vasten. Vahvistaa niskan alueen syviä lihaksia. Liikeen jälkeen hiukset olivat sähköiset ja leijuvat ilmassa kuin painovoimaa ei olisikaan.

 


2 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Samoissa puuhissa täällä. Kouvolan kaupunki tarjoaa usemmanlaisia ilmaisia etäjumppia. Tein viime viikolla lihaskuntojumpan ja tänään keppijumpan. Youtubesta olen löytänyt hyviä venyttelyjumppia.
Olen iloinen ohjaajamme Jarmon ystävällisestä, kannustavasta ja iloisesta tyylistä. Taas ajattelin, miten tärkeää on opettajan kannustava rooli. (Itselläni sellainen varma ja reipas "me hallitaan tämä" -rooli säilyi pitkään vielä eläkkeellä ollessa. Nyt katsoin itseäni miehen tekemällä uuden vuoden haastatteluvideolla: kuka tuo arasti katsova ja hiljaa puhuva ihminen on!)

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Minua ahdisti brittipoliisisarjan Manhunt (Areena) katsominen. Toisen kauden jaksoissa mies murtautuu vanhojen naisten koteihin ja raiskaa heitä. Nuorin mainituista naisista oli kolme vuotta minua vanhempi. Kaikki naiset olivat hauraita reppanoita. En haluaisi tulla sellaiseksi! Sarja oli kyllä hyvä.