tiistai 11. tammikuuta 2022

Päivänpolttavia kysymyksiä

Kävin Ruohonjuuressa ostamassa ravintohiivahiutaleita, joten kotivegaaniuteni on noussut ihan uusiin sfääreihin. . 

Ruohonjuuresta löytyy sellaisia tuotteita kuin luuliemijauhe, ruususiirappi, havupuu-uutejuoma, tomumainen makeuttaja (kuuluu ketoalkuisiin tuotteisiin, joita näytti olevan paljon) ja hyönteisravinto kissalle (Kerttu tykkää kärpästen metsästämisestä). Täytyy myöntää, että katsoin nämä verkkokaupasta, joten ruususiirapin etsijät, tarkastakaa saako sitä Tampereen myymälästä. 

Ostin ravintohiivahiutaleita. Olivat tarjouksessa. Ne näyttävät hilseeltä, jota irtoaa hankalaa psoria sairastavan henkilön ihosta. Hiutaleet maistuvat miedosti juustoiselta. Ripottelin palak paneer -annokselleni. 

Aluevaalien ennakkoäänestys on käynnistynyt. Ihan kiva, kun vaan tietäisi ketä äänestää. Tein vaalikoneenkin, mutta siinä kysytään asioita, joihin valitut tuskin pystyvät vaikuttamaan, kuten miten julkisia menoja säädellään (nostamalla veroja vai menoja karsimalla) tai mielipidettä ilmastonmuutoksen hoitamisesta. Toki nämä kertovat jotain ehdokkaan arvoista. 

Neljä kurssikaveriani on ehdokkaana, mutta kukaan heistä ei asu Pirkanmaalla. Tahtoisin äänestää henkilöä, joka tuntee hyvin terveydenhuoltoa ammattinsa vuoksi. En halua äänestää elementtisaumaajaa, rakennusmestaria, huoltoteknikkoa tai diplomi-insinööriä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ravintohiivahiutaleita myydään myös Prismassa(!) ja aika monessa K-kaupassa, isoimmissa K-kaupoissa myydään havupuu-uutettakin. Mummo joi sitä jo 1970-luvulla.

Ranskalainen ruususiirappi on niin ikään K-ryhmän valikoimissa. Nohevimmat valmistavat arvatenkin siirappinsa itse: tulevana syksynä ruusun terälehdet talteen!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

En ole osannut moisia tuotteita kaivata, joten en ole niitä huomannut. En aio jatkossakaan juoda havupuu-uutetta.