sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Mesessä

Laitan tähän (luvalla) R:n kanssa Mesessä käymäni varsin tyypillisen keskustelun.

Minä:   Se sinun nenäsuihkeesi on keittosuolaa NaCl 0.9% ja maksaa melkein 9 euroa. Ostin 500 ml samaa litkua apteekista parilla eurolla ja laitan ruiskulla vanhaan nenäsuihkepulloon. Säästö se on pienikin säästö…

R:   Lisää säästövinkkejä: lika lähtee kahvinkeittimestä sitruunalla, soodalla tai etikalla. Rapsuta sokerinpalalla hellanrinkejä. Leikkaa reikäisestä villasukasta varsi pois ja neulo uudet terät. Ota vähän käytetty aviomies, saat siitä uuden veroisen pienellä koulutuksella.

M: Kiitos vinkeistä. Entäs jos ei ole hellanrinkejä? Eikä palasokeria.

R:  Voi sillä sokerilla rapsutella vaikka lattialistoja. En tosin tiedä tepsiikö. Nyt sinun on mentävä ostamaan palasokeria huomenna ja kokeiltava.
 
R: Ja sukkahousuja on säästettävä! Niistä saa leikkaamalla hyviä poninhäntärenksuja! Ja puhelimen voi laittaa sukkahousunterään ja sitten pihlajanoksaan pihamaalla, kun kärräät multaa. Voi vaikka se vähän käytetty mies soittaa! 
 
M: Ennen soittivat, eivät enää. Kokeilin kerran kun tiskialtaassa oli ruskeaa. Toimi.
 
R: Liity eliittikumppaneihin vai onko ne jo retrokumppaneita? 
 
Tässä vaiheessa R raportoi lähistön poikamiehistä nimillä mainiten. Sensuroitu. Yhdellä on oma talo.
 
M: Oma talo on aina plussaa. Onko hiuksia? Omat hampaat?
 
R: On hyvät hampaat ja hiukset. Iso pää ja kauhean isot jalat. Ja on myös iso konehalli, traktori, puimuri, vihreä Avanti (katso mikä se on), Toyota auto ja polkupyörä.
 
M: Kuulostaa hyvältä. Nyt siirryn buduaariini lueskelemaan ja miettimään mitä kaikkea palasokerilla voi tehdä. Palasokeri on uusi sukkahousut!   
 
P.S. Minulla ei ole omaa pihaa, joten en kärrää multaa. 

4 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Niksi-Pirkan vinkki: Sijoita suvun uudet jäsenet, kuten poikaystäväsi, puolisosi, lastesi puolisoehdokkaat, uusi vävy tai miniä aina reunalle sukukuvissa, niin voit helposti leikata pois, jos tilanne muuttuu.
(Nykyään tietysti kuvakäsittelyllä voi helposti saksia tai vaikka vaihtaa henkilön tilalle toisen - jos tilanne muuttuu. Tämä on sitä historian häivyttämistä, eräänlaista cancelointia heh...)

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kuvankäsittelyssäkin taitaa olla helpompi poistaa ne, jotka ovat laidoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Millä ilveellä sen suolaliemiruiskupullon saa auki? Vai ruuttaatko neulalla sen nakkelin sisään? Se on nimittäin harmittavan pieni ja kallis se suolavesitrööttä. Ja ne öljytröötät on kanssa pieniä ja kalliita, eikä niidenkään korkkia saa auki. Nokkani kuivui ammoin, kun aneurysma otti ja puhkesi päässä ja olin sairaalassa muutaman viikon. Kuiva pakkaskeli on yhtä helevettiä, nokkaa polttaa kuiva ilma sisällä ja ulkona. Kostutus auttaa varttitunnin. Niinkin itsestäänselvä konsti kuin cayennepippurin imppaaminen auttaa tunnin tai kauemminkin. Myös chilisuklaa auttaa, syötynä. Suklaan imppaamista en ole kokeillut.

ITC-ukkeli

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Minulla sattui olemaan kortisoninenäsuihke, jossa oli kierrekorkki. Ehkä sitä keittosuolaa voisi tiputella sieraimeen myös pienellä ruiskulla.