maanantai 10. tammikuuta 2022

Vegaaninen "munakas"

Miksi hotelliaamiaiseen kyllästyy, vaikka tarjolla on monenlaisia herkkuja? Kotiaamiaiseni koostuu lähinnä soijajugurtista, leivästä, tomaatista, paprikasta ja kahvista. Kukaan ei jaksaisi syödä joka päivä yhtä ja samaa lounasta. 

Valmistin vegaanista munakasta. No jaa. "Munakasta" varten sekoitettiin kikhernejauhoa ja vettä, mömmö maustettiin ja paistettiin öljyssä. Ei se pahaa ollut. Ehkä oli virhe odottaa kikhernelätyltä samaa kuin munakkaalta. Lätyn päälle olisi ehkä voinut ripotella marjoja.

Järjestimme ystävän kanssa "elokuvakerhon" ja katsoimme Areenasta elokuvan Ensilumi. Elokuva kertoi vastaanottokeskuksessa asustavasta perheestä, joka odottelee oleskelulupaa. Ensilumi oli sympaattinen, mutta jotenkin halvalla tehdyn oloinen, mitä se lienee ollutkin. Elokuvan lapset olivat luonnollisia ja liikuttavia. 

Söimme blineja, joiden kanssa oli tarjolla vegaanista "mätiä", säilöttyjä rapuja, sipulia, suolakurkkua, kananmunaa ja smetanaa. Kaikkea söin ja join lasillisen punaviiniä. Vegaaninen "mätikin" menetteli.

Lähden kampaajalle, joka onkin päivän ehdoton kohokohta.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilepa soija"kurtin" sijasta kaura"kurttia"!
On kotimaistakin!

Soijalla on nykyään niin paha klangi, koska sen tuotanto on pääpahis sademetsien raivauksen suhteen. Ja eläinten rehuksihan sitä kaiken lisäksi kasvatetaan, melkein sataprosenttisesti.

Tehomaatalous tuotantoeläimineen on varmasti ihmiskunnan kauheimpia rikoksia kautta aikain. Ylikalastus menee samaan kategoriaan.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Syön välillä kauravalmisteitakin. Kuten tuossa kirjoiti suurin osa soijasta menee eläinrehuksi.