lauantai 29. tammikuuta 2022

Järvenpää

Käväisin elämäni ensimmäistä kertaa Järvenpäässä. Olen tiennyt, että kaupungissa järjestetään Puistoblues (tai järjestettiin, silloin kun jotain vielä järjestettiin). Kaupunki kilpailee Sibeliuksesta Hämeenlinnan kanssa. Säveltäjä syntyi jälkimmäisessä ja kuoli ensin mainitussa kaupungissa. 

En ollut tiennytkään, että Järvenpäässä on yli 44 000 asukasta. Kaupunkiin pääsee Tampereelta R-junalla. Meinasin vahingossa hypätä junasta jo Saunakallion pysäkillä.

Kaverini asuvat kauniissa asunnossa järven rannalla. Heillä on koira, joka muistuttaa mustaa lammasta. Hauva meinasi heti alkuun syödä piponi ja hanskani. Kävimme ostoskeskuksessa, jossa oli esillä M:n kauniita akvarelleja. 

Palasin samana päivänä junalla, joka pysähtyi sellaisilla asemilla kuin jo aiemmin mainittu Saunakallio, Jokela, Hyvinkää, Riihimäkin, Ryttylä, Turenki, Hämeenlinna, Parola, Iittala, Toijala, Viiala ja Lempäälä. 

Nyt se on tutkittu, olen 95 prosenttisesti suomalainen ja viisi prosenttia minusta on skandinaavia. En ole yllättynyt. Eräs runoilija ei pitänyt omasta tuloksestaan, sillä se oli tavanomaisempi kuin hän oli olettanut. Minulle tämä kelpaa.

"Tutkimuksessa" löytyi paljon amerikkalaisia kaukaisia sukulaistärppejä. Äidin isä työskenteli aikoinaan laivalla stuerttina ja jäi Amerikkaan, eikä enää koskaan palannut. Myös hänen siskonsa ja ilmeisesti muutakin sukua siirtyi Atlantin yli. Vaimo ja pienet lapset jäivät Suomeen, eikä heitä kai suuremmin kaivattukaan. En tiedä, tästä ei ole oikeastaan koskaan puhuttu.

Kirjoitin terveysongelmista ja siitä miten muiden pitäisi niihin suhtautua (mistä minä tiedän). R soitti, eikä uskaltanut ymmärrettävästi sanoa oikein mitään. Kun kerroin, mistä on kyse, hän sanoi, että luuli minulla olevan vähintään syövän. Syöpäkasvaimet voi usein leikata ja muutenkin tarjolla on hyviä hoitoja ja suuri osa potilaista paranee. Silti on vallalla ajatus, että syöpä on pahinta, mihin ihminen voi sairastua. Jätetään terveydentilani käsittely tässä vaiheessa tähän. 

Osallistun tänään kirjoituskurssiin ja pitää yrittää valmistautua asiaan noin henkisesti ja rakentaa itselleen sopiva työskentelytila kurssia varten. Olisi pitänyt ostaa jotain kivoja terveellisiä välipaloja kuten suklaata ja salmiakkia.

Ei kommentteja: