keskiviikko 5. heinäkuuta 2023

Emme ymmärrä toisiamme

Huitaisin silitysraudan lattialle ja se meni rikki. Ei ihan osunut varpaisiini. 

Ostin eilen Tokmannilta uuden, ehdin jo ostaa sellaisen höyrystimenkin, mutta haluan edelleen myös silittää. Tai en tiedä haluanko, mutta pidän sileistä kankaista. 

Kysyin, saanko tuoda sen vanhan silitysraudan kauppaan, kun olen sen sieltä ostanutkin ja se sopi. Sanoin, että pudotin rautani ja se meni rikki. Kassahenkilö kertoi, että hänelle oli juuri pari päivää sitten käynyt samoin. Annoimme toisillemme vertaistukea. 

Tampereen Kauppakadulla toimii liike, jonka ikkunassa lukee "Varaa ilmainen keskusteluaika juristin kanssa". Jotenkin tekisi mieli varata, sillä en ole koskaan keskustellut juristin kanssa politiikasta, säästä tai vaikka elokuvista. En mistään. En tunne yhtään juristia ja minut yllättää, että heillä on aikaa ilmaisille keskusteluille. Ensin kannattaa ehkä kysyä, että ”Onko tämä ihan varmasti ilmaista?” Lääkäreillä on tapana sanoa, että juristi ottaisi tämmöisestäkin todistuksesta vähintään kymmenkertaisen maksun.  

Eräs kaverini kirjoitti Facessa, että Twitterin perusteella voisi päätellä, että Suomessa on meneillään vähintään sisällissota. Emme enää ymmärrä toisiamme. Olisimme tarvinneet jotain kansakuntaa yhdistävää: Euroviisuvoiton tai jääkiekon maailmanmestaruuden.

3 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Meillä on nyt semmoinen hallitus, että poliittiset hupiohjelmat saavat materiaalia kyllikseen, ennen kuin se hajoaa.
Ennustan, että persut provosoivat minkä ehtivät, ja kun saavat hallituksen hajoamaan voivat taas ryhtyä uhriutumaan. Eivät he oikeasti halua osallistua mihinkään yhteistyöhön ja kompromisseihin.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Sama tuli minulle mieleen. Eivät olisi muuten valinneet Wille Rydmania.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Kokeneet ja ryvettymättömät jätettiin ulkopuolelle ja nimettiin sellaisia, joista varmasti tulee sanomista.