sunnuntai 30. heinäkuuta 2023

Hilikunkuivaa viiniä sateisessa Kuopiossa

Nukuin toissayönä Beatles-pedatussa sängyssä. Valkoiselle lakanakankaalle oli piirretty Paulin, Johnin, Ringon ja Georgen naamoja. Kadotin nenäliinani lakanoihin. Mietin, onko parempi maata Paulin naamalla vai Tom of Finland-lakanoissa. 

Kuuntelimme Beatles covereita Cellophane  flowers-bändin soittamana. Solistina lauloi Mascara-yhtyeessä (ehkä joku vielä muistaa) tuttu Sari Wallenius. Bändissä soitti ja lauloi vanha tuttuni Juha Salo ja bändissä vieraili kurssikaverini Timo Ylinen. 

Join tilaisuudessa lasillisen Alahovin viinitilan Hilikunkuivaa valkoviiniä, mainittakoon, että satoi kaatamalla. Voiko näin nimettyä viiniä ottaa vakavasti? Pahempaakin tärpättiä on juotu. Yksi lasillinen kuitenkin riitti minulle.

Näin Minna Canthin haudan. Etsimme vesisateessa kurssikaverimme ja hänen muutaman päivän ikäisenä kuolleen lapsensa hautakiven. E kuoli seitsemän vuotta lapsen menehtymisen jälkeen aivosyöpään.  Löysimme ex-appivanhempieni viimeisen leposijan.

VB-valokuvakeskuksessa oli esillä Spencer Tunickin valokuvia. Moni on ehkä nähnyt niitä: Mies kuvaa suuria alastomien ihmisten joukkoja. Tunickin versio alastomuudessa ei ole mitenkään seksualisoiva vaan hän tekee suuria ihmiskehojen täyttämiä pintoja. Pidin eniten taidemuseossa renessanssimaalauksen (?) eteen rakennetusta asetelmasta. Osa töistä oli humoristisia, jotkut ahdistavia. 

Valokuvakeskuksessa näytettiin videota taiteilijan työstä. Suurta alastonta joukkoa ei ole ongelmatonta paimentaa. 

Kun kuva on vihdoin otettu, ihmiset nauravat, taputtavat ja näyttävät onnellisilta. Pukevat lopulta vaatteet päällensä. Miten jokaisen omat vaatteet löytyvät kuvauksen jälkeen?

5 kommenttia:

ketjukolaaja kirjoitti...

Minun vaimo kävi siskonsa kanssa siellä Kuopio Rockissa. Tuli tänään iltapäivällä tyytyväisenä takaisin. Heillä oli parempi tuuri sateen suhteen, eilen ei satanutkaan niin paljoa kuin oli ennusteltu, pääosin oli ollut poutasäätä. Minä kävin siskokset viemässä Kuopijoon. Paluumatkalla ostin absolut-kuivaa ruotsalaista.
Minä en saanut mitään irti niistä Tunickin kuvista. Käytiin vaimon kanssa keskiviikkona vielä Taidemuseossakin Kuopiossa, siellä oli graffiti-näyttely, ostin sieltä joulukortteja. Pitää nyt jaksaa elellä vielä jouluun asti.

Anonyymi kirjoitti...

Mahdatko tietää, että on olemassa billion graves -hautakivitietokanta, jonka avulla voi etsiä hautoj? Muistaakseni vaatii ilmaisen rekisteröitymisen. Haettaessa voi laittaa hakukenttään esim. billiongraves Kuopio ja haettavan henkilön nimen. Kaikkia Suomen hautausmaita ei toki ole kuvattu. Minnan hautakin löytyi.

AuvoT kirjoitti...

Joo siellä Kuopiossa lepää omia ja vaimonkin esi-isiä, ja esi-äitejä. Ei käyty VB:ssä nyt, koska en pidä siitä että mennään ulos saunaiholla, noin suurella joukolla.
On myös
haudat.genealogia.fi

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Ketjukolaaja ja Auvo T eivät siis olleet Tunickin ystäviä. Minäkin olen pitänyt niitä tarkoituksellisina provokaatioina, mutta jotenkin se video sai minut eri ajatuksiin ja muutamat kuvat myös.

Olen katsonut netistä niitä hautojen sijainteja lähinnä suomalaisista lähteistä. Vaikka se hautakartta olisi esillä, on toisinaan hankala löytää niitä hautoja. Nyt mukana oli paikallisopas.

Anonyymi kirjoitti...

On myös hautahaku.fi käsittäen pääkaupunkiseudun hautausmaat sekä osittain muunkin Suomenkin hautausmaita.
MK