sunnuntai 16. heinäkuuta 2023

Lento

Tällä hetkellä Suomessa eläminen tuntuu samalta kuin unessa, jossa on joutunut Turkmenistan Airlanesin lennolle. Ei ole tietoa mihin kone on menossa, mutta vaikuttaa todennäköiseltä, että se rysähtää päin vuorenrinnettä. 

Nämä halpaa bensaa arvostavat, liharuoalla käyvät, muukalaisia vihaavat ja ilmastonmuutoksen kieltävät tyypit ovat ihan demokraattisesti meitä johtamaan valittu. Olen aina ajatellut, että monipuoluejärjestelmä hioo politiikasta pahimmat kulmat pois, ja suojelee meitä ääriajattelulta. Näin ei siis ole. 

Muuta sanottavaa ei politiikasta tällä hetkellä ole. Muutaman adressin olen allekirjoittanut. Ei siitä mitään hyötyä ole. Anteeksi pessimismini. 

Kävin ystävien luona. Istuimme omakotitalon pihalla ja tuijotimme komeaa peltoa, jossa seisoi kaksi kurkea. Myöhemmin näimme kalasääsken ja tuulihaukan. Pääskysen poikaset harjoittelivat lentämistä talon toisen kerroksen parvekkeelta, jonne heidän vanhempansa olivat rakentaneet perheelleen kodin. Toivottavasti poikasista tulee kelpo lentäjiä. Ja kunnon pääskysiä.

Sellainen pelto on rauhoittava. Omasta ikkunastani näkyy kerrostalo ja muutama tyyppi tupakalla.Voihan heitäkin tarkkailla.


 


5 kommenttia:

Leena Laurila kirjoitti...

Totta, ei naurata meidän hallituksemme, ei ollenkaan. Kuten monet asiantuntijat ja historioitsijat jatkuvasti muistuttavat, demokraattisesti nousi valtaan Hitlerkin ja kansa kannatti aina vain jyrkkeneviä toimia.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Jotenkin voimaton olo.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Voimaton olo minullakin.
Tuntuu, että tapahtuu miten päin vain, niin persut selviävät voittajina. Jos saavat jatkaa hallituksessa, niin kiusaavat ja estävät toisten työtä, jos heitetään ulos, niin keräävät vihaansa ja kasvattavat kannatustaan.
Ajatelkaa, jos tämä päätyy siihen, että meillä on rasisti presidenttinä!

Anonyymi kirjoitti...

Jos tämä päätyy siihen, että Suomen presidentti on rasisti, tarkoittanee se sitä, että suuri osa äänestäjistäkin on rasisteja. Millainen kansa, sellainen presidentti?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Näin ikävä kyllä on.