lauantai 25. marraskuuta 2023

Ylikapellimestari


Sain Tampereen Filharmonian kausikortin lainaksi ystävältä, jolla oli eilen muuta menoa. 

Tampereen ihannekapellimestari Santtu-Matias Rouvali on vaihtunut britti Matthew Hallsiin. Wikipedian mukaan uuden ylikapellimestarin ala on ollut vanha musiikki ja kosketinsoittimet (klavikordi, cembalo?), myös laulu mainitaan.  Käsittääkseni kenestäkään ei tule suoraan kapellimestaria. Rouvali oli rumpali. Siitä huolimatta kaikki ihailivat häntä.

Eilisen konsertin nykyteoksen (Switch) on säveltänyt Andrew Norman ja solistina riehui lyömäsoitinspsesialisti Colin Currie. Hän ei huitonut mitenkään vaarallisesti vaan löi ainoastaan soittimiaan ja niitäkin tarkasti. Mies juoksi pikajuoksijan vauhdilla lavalle vasta silloin kuin solistinen osuus alkoi. En ymmärrä musiikista juuri mitään, mutta tykkäsin tästä todella fyysisestä esityksestä. 

Filharmonian yleisö koostuu pääasiassa kypsää ikää käyvistä pariskunnista ja harmaahiuksisista naisista. Kesken Brahmsin teosta joku alkoi kilistä. Ääni kantautui vieressäni istuvan naisen käsilaukusta. Hän oli ohjelmoinut kännykkänsä ilmoittamaan iltalääkityksen ottoajan. 

Kyllä me tämän Hallsin kanssa pärjätään.

3 kommenttia:

Saint Peppone - Järkkyneen mielen luostari 2,0 kirjoitti...

Varmasti hieno kokemus ja vaikka pidänkin tietynlaisesta musiikista (löytyy esim. YouTubesta kun laittaa hakukenttään epic heroic music tai epic battle music) jota kuuntelen kuulokkeilla melko lujaa, niin en ole koskaan lähtenyt mihinkään ooppera yms. konserttiin. Se ei vaan jotenkin iske vaikka onkin hyvää ja kaunista musiikkia.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kaikkea kannattaa kokeilla!

Saint Peppone - Järkkyneen mielen luostari 2,0 kirjoitti...

Se on totta. Täytyy ottaa vaan itseään niskasta kiinni koska siinä voi yllättyä positiivisesti.