maanantai 25. lokakuuta 2010

Palohälytys

Tänään työpaikallamme alkoi palohälytin piristä. Meteli oli niin kova, ettei töistä tahtonut tulla mitään. Potilaita ei enää ollut. Toimitilamme ovat viidennessä kerroksessa. Päätin noudattaa sääntöjä ja kävellä portaita alas ja mennä ulos. Portaat olivat täynnä muissa kerroksissa työskentelevää väkeä, suurin osa muita kuin terveydenhuollon ammattilaisia. Hälytys oli pian ohi. Yksikkömme suoraselkäiset sisarhentovalkoiset eivät hievahtaneet tietokoneittensa äärestä. Voimme olla iloisia terveydenhuoltomme tilasta. Vaikka lieskat nuolisivat varpaita suomalainen sisukas hoitohenkilökunta kirjaa lain ja hallintoportaan määräämiä kirjauksia koneelle.

2 kommenttia:

Lasse kirjoitti...

Meidän kolmevuotiaamme havahtui eilen illalla unestaan, kun palovaroittimista kertova tv-mainos herätti hänet. Ovi oli kyllä kiinni ja telkkarin ääni kohtuuhiljaisella, mutta se mainoksen hälytysääni nyt on aika erottuva.

Pala meni kurkkuun, kun poika sanoi luulleensa oman huoneensa palovaroittimen herättäneen hänet. Ainakin meillä joku herännee, jos yöllä syttyy tulipalo.

Kaisa kirjoitti...

Muistan erään 12-kerroksisen yliopistosairaalan, jonka tulipalosuunnitelma kymmenen vuotta sitten oli "jos talon toisessa päässä on rajoitettu tulipalo, potilaat siirretään sieltä samaan kerrokseen hissiaulan toiselle puolen."

Ja viidennessä kerroksessa oli puinen palo-ovi. Neljä vuotta sitten se oli sentään vaihdettu metallisempaan.

Kannattaa reagoida palohälytykseen.