torstai 20. joulukuuta 2018

A-luokkaa

Tamperelainen runoilija Tuija Välipakka vietti marraskuun virtuaalisessa residenssissä, joka sijaitsi siellä missä runoilijan läppärikin. Missä vaan. Nyt residenssityön tulokset on julkaistu interaktiivisena teoksena One Hundred Red Things in Summer 2018 (linkki on tuossa edellä). Pelimäiseen kuva ja runo -teokseen kannattaa tutustua. Välipakka kuvasi residenssiä ihmiskokeeksi: aikaa oli vähän verrattuna kirjan kansien väliin painetun kokoelman loputtomaan työstämiseen.  Runoja joutui kirjoittamaan yötä myöten.

Jäin lomalle ja jätin pitkän listan lähetteitä muiden ohjelmoitavaksi (vaikka yritin pidentää päivää aamusta tulemalla töihin jo 7.15), ei mahda mitään. Olen huono ihminen, sillä lähdin  lenkille Kauppiin jo 15.15 kuten olin sopinut.

 Luin aamun Hesarista pisteytyksestä, jota kokeillaan Kiinassa. Jatkossa kaikki kiinalaiset on tarkoitus gradeerata: yhteiskunnan pohjasakka saa kirjaimen D ja huippusakki saavuttaa luokan AAA. Lisäpisteitä saisi varmaan olemalla tarpeen vaatiessa töissä vaikka aamuyöhön, ainakin niitä saa hoitamalla kiukkuista anoppia nurkissaan. Huonoin kansalaisaines ei jatkossa saa matkustaa lentokoneella, parhaat voivat ajaa kaupunkipyörillä ilmaiseksi ja heidän pankkilainalleen myönnetään matalin korko. D- ihmisten on turha lainasta haaveilla.

Nykyään maksan laskut ja palautan kirjastosta lainaamani kirjat ajoissa ja minulla on surusilmäinen kummilapsi Ugandassa, joten enköhän pääse luokkaan A.

5 kommenttia:

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Mukavaa lomaa sulle sinne ja hauskaa joulua!!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitos.

Merja kirjoitti...

Kyllä sinä olet AA-luokassa, lähtökohtaisesti jutun mukaan kaikki ei-murhamiehet ovat A. MUtta AAA-luokkaan ei taida olla anopin puutteen vuoksi mahdollisuuksia, ellet ota itseäsi selvästi nuorempaa miestä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Jos ottaisin omat vanhempani tähän asumaan, niin luokkani nousisi!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Eivät kyllä tulisi.